FETÖ Sanığından İtiraf: Kraliçe İki Defa Geldi

FETÖ'nün Hollanda imamı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Bülent Şengün, ifadesinde önemli detaylar aktardı. Kendisini sadece çaycı olduğunu savunan Şengün, Hollanda'daki eğitim merkezlerine Hollanda Kraliçesi'nin de iki defa geldiğini söyledi.

03.09.2018-09:24 - (Son Güncelleme: 03.09.2018-09:15) FETÖ Sanığından İtiraf: Kraliçe İki Defa Geldi

FETÖ'nün Hollanda kasası olduğu tespit edilen Bülent Şengün'ün, örgütle irtibatını "yalnızca çaycıydım" savunmasıyla inkar ederken, Hollanda örgütlenmesinde vazife alan üst düzey kişileri itiraf etmesi dikkat çekti. Şengün, Hollanda'da yer alan ve "Altın nesil" manasına gelen eğitim merkezine Hollanda Kraliçesi'nin geldiğini ifade etti.

ÇAY VE TEMİZLİK İŞLERİNİ YAPTIĞINI İDDİA ETTİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ'nün yurt dışı örgütlenmesine dönük devam eden soruşturmada, örgütün Hollanda'daki bölge kasası olduğu belirlenen Bülent Şengün, ziyaret için geldiği Denizli'de yakalandı. Cezaevine sevk edilen Şengün'ün ifadesine ulaşıldı. İfadesinde, örgüt ile temasını ilginç bir savunmayla inkar eden Şengün'ün birçok üst düzey FETÖ'cü kişiyi deşifre etmesi ise dikkatlerden kaçmadı. Hollanda'nın Deventer kentinde yer alan "Altın nesil" manasına gelen "Gouden Generatie De İjsesel" isimli eğitim merkezinde görev yaptığı tespit edilen Şengün, burada yalnızca çay ve temizlik işlerine baktığını söyledi.

KRALİÇE İKİ KERE GELMİŞ

Eğitim merkezi ile alakalı detaylar aktaran Şengün, önemli kişilerin ziyarete geldiğini söyledi. Şengün şunları söyledi: "Burası etüt merkezi olarak faaliyet yapardı. Ayrıca sohbet toplantılarının, kermes ve diğer etkinliklerin gerçekleştirildiği yerdir. Bu merkezi çok sayıda politikacı, sanatçı ziyaret ederdi. Hatta bir iki defa Hollanda kraliçesi de burayı ziyaret etmiştir. Hem halka açık görüşmeler hem de yalnızca yöneticilerinin katıldığı gizli görüşmeler yapılırdı."

ÇAYCI İMAMLARI DEŞİFRE ETTİ

FETÖ'nün mollalarından olduğunu söylediği Bahattin Karataş'ın da söz konusu eğitim merkezine ziyarete geldiğini ifade eden Şengün, "Hollanda'da kalırdı. Bu kişi şehrimize geleceği vakitler eğitim merkezinde olanlar ayrı bir telaş ve saygı içinde olurlardı ve hepimizi ona karşı ikaz ederlerdi" dedi. Şengün, firari olan FETÖ'nün Avrupa imamı ve örgüte bağlı eski Kimse Yok Mu Derneği Başkanı İsmail Cingöz'ün de eğitim merkezine geldiğini söyledi. Şengün, FETÖ'nün şu anki Hollanda imamının Ömer Tiryaki, eyaletlerden sorumlu imamın da Abdüssamet Alan olduğunu söyledi. Şengün, Alan'ın, Karataş'tan sonra gelen örgütün kritik kişilerinden olduğunu anlattı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal