Fener Rum Patriği Bartholomeos'tan Yunanistan'a: Bana Erdoğan Saygı

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Yunanistan'da din ve devlet işlerinin ayrılması kararının kendisine geç haber verilmesi üzerine sert çıktı. Bartholomeos, Yunanistan Eğitim ve Diyanet İşleri Bakanı Kostas Gavroğlu’na, "Bana Erdoğan saygı gösteriyor, Çipras hor göremez" dedi.

13.11.2018-09:50 - (Son Güncelleme: 13.11.2018-09:30) Fener Rum Patriği Bartholomeos'tan Yunanistan'a: Bana Erdoğan Saygı

Yunanistan’da din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması için Başbakan Aleksis Çipras ile Atina Başpiskoposu Yeronimos arasında anlaşma sağlandı. Fakat varılan anlaşmaya İstanbul Fener Rum Patriği Bartholomeos'tan tepki geldi.

"BANA ERDOĞAN SAYGI GÖSTERİYOR, ÇİPRAS NASIL HOR GÖRÜR"

Bartholomeos, bu anlaşmayla alakalı kendisini bilgilendirmek için İstanbul’a gelen Yunanistan Eğitim ve Diyanet İşleri Bakanı Kostas Gavroğlu’nu eleştirdi.

Ta Nea Gazetesi'nden Yorgo Papahristu’nun aktardığına göre, Bartholemos görüşme esnasında İstanbullu Rum olan Gavroğlu’na “Bana, (Cumhurbaşkanı) Erdoğan saygı gösteriyor. Çipras beni hor göremez. Bunu kabul etmem.” diye konuştu.

"BEN BU OYUNLARI KABUL ETMEM"

Patrik Bartholomeos, görüşmede bunun yanında “Ben koskoca Rusya’nın, Putin’in saldırılarından çekinmedim. Şimdi, aleyhimde oynanan bu oyunları mı kabul edeceğim? Yanılıyorsunuz.” diyerek tepki gösterdi.

"BENİ ZAMANINDA BİLGİLENDİRMEN GEREKİRDİ"

Bartholomeos “Sen İstanbul’da dünyaya geldin. Senin beni vaktinde bilgilendirmen lazımdı.” diyerek de Yunanistan Eğitim ve Diyanet İşleri Bakanı Gavroğlu’nu azarladı.

Fener Patriği, Ukrayna Kilisesi’nin Rus Kilisesi’nden bağımsızlığı sebebi ile Rusya ile de kriz yaşıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal