FBI'da Eleman Açığı Her Geçen Gün Artıyor

ABD'nin federal hükümetine bağlı soruşturma bürosu (FBI) iş gücü açığından dolayı son zamanlarda zor günlerden geçiyor.

27.02.2019-12:36 - (Son Güncelleme: 27.02.2019-12:27) FBI'da Eleman Açığı Her Geçen Gün Artıyor

ABD'nin federal hükümetine bağlı soruşturma bürosu (FBI) iş gücü açığından dolayı son zamanlarda zor günlerden geçiyor.

Ülkede son zamanlarda meydana gelen en büyük iş gücü açığı sebebi ile özellikle ajan bulmakta sıkıntı çeken FBI, başvuru kriterlerini değiştirerek yöneticilere, okul terapistlerine ve hatta fizikçilere başvuru çağrısında bulunuyor.

2018'DE BAŞVURULAR AZALDI

The Wall Street Journal gazetesinin verdiği bilgilere göre, FBI'a gerçekleşen iş başvurusu sayısı 2009 senensinde 68 bin 500 iken bu sayı 2018 'in Eylül ayında 11 bin 500'e kadar geriledi.

İş başvurularındaki azalmadan dolayı FBI, iş gücü açığını azınlıklara ve kadınlara karşı kapatmayı amaçlıyor.

FBI'ın işe alım kısmının başındaki Peter Sursi, tarafından yapılan açıklamada, son senelerde özel ajan başvurularına iseğin neden düştüğünü anlamaya çalıştıklarını ifade etti.

Sursi, her sene büroya, 16 bin adayın başvuruda bulunduğunu, bunun 900 adetinin özel ajan pozisyonları olduğunu fakat son birkaç senede bu sayının ciddi oranda düştüğünü öne sürdü.

AZINLIKLAR VE KADINLARA ULAŞMAYI AMAÇLIYOR

FBI istatistiklerine göre personelin yüzde 67'si beyaz erkeklerden oluşuyor. Bu sebeple istihdam için azınlıklara ve kadınlara ulaşmayla beraber okul terapistleri, şirket yöneticileri gibi meslek gruplarında çalışanların başvuru yapmaları konusunda çağrıda bulunuluyor.

Gazete, bu faaliyetler kapsamında gerçekleşen 11 bin 500 başvurunun yüzde 47'sinin azınlıklardan yüzde 26'sının da kadınlardan oluştuğunu belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal