Fas'ta 2 Turisti Öldüren Teröristler İdam Cezasına Çaptırıldı

Fas'ta biri Norveçli diğeri Danimarkalı 2 kadın turistin öldürülmesi davasında yargılanan 3 sanık idam cezasına çarptırıldı

19.07.2019-13:45 - (Son Güncelleme: 19.07.2019-13:45) Fas'ta 2 Turisti Öldüren Teröristler İdam Cezasına Çaptırıldı

Danimarkalı Louisa Vesterager Jespersen (24) ile Norveçli Maren Ueland (28) adlı iki kadın turist, 17 Aralık'ta Fas'ın turistik yeri Toubkal Dağı yakınlarındaki çadırlarında boğazları kesilmiş bir şekilde bulunmuştu.

Olaydan sonra Fas Polisi tarafından Marakeş'te yakalanan DEAŞ üyesi 4 teröristten 3'ü, dün mahkemenin verdiği kararla idam cezasına çarptırıldı.

Fas'ın başkenti Rabat yakınlarındaki Sale Mahkemesi, dün düzenlenen duruşmada olayın üç faili Abdussamed el-Cud, Yunus Uziyad ve Reşid Afati'nin idam cezasına çarptırılmasına karar verdi. Terör örgütü DEAŞ üyesi 3 zanlı cinayeti işlediklerini önceden itiraf etmişlerdi ve mahkeme tarafından verilen cezaya itirazda bulunmadılar.

Cinayet ile ilgili olduğu belirlenen 21 kişi daha mahkeme tarafından 5 seneden başlayarak müebbete kadar değişen sürelerde hapis cezasına çarptırıldı. İsveç vatandaşı olan sanıklardan biri 20 sene hapse mahkum edildi.

OLAY 

Atlas Dağları'nın güneyinde meydana gelen olayı planlayan 25 yaşındaki seyyar satıcı Abdussamed el-Cud ile 27 yaşındaki marangoz Yunus Uziyad cinayetleri işlerken 33 yaşındaki örgüt üyesi Reşid Afati de olayı kayda alıp internette paylaşmıştı.

Olay günü dağda zanlılara eşlik eden 33 yaşındaki Abdurrahim Khayalı'nın, cinayet anından kısa süre önce gizlenmeleri için bir yer bulmak için Marakeş'e indiği tespit edilmişti. Khayalı da idama mahkum edilen 3 zanlı gibi mahkemeden bağışlanma talebinde bulunmazken diğer 20 sanığın çoğu masum olduklarını öne dürerek adil bir yargılama talebinde bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal