FARC'ın Sembol İsmi Serbest Bırakılmasının Hemen Sonrasında Tekrardan Gözaltında

Tutuklu olan eski Kolombiya Devrimci Silahlı Kuvvetleri'nin tanınan isimlerinden Jesus Santrich serbest kalmasının hemen sonrasından tekrar gözaltına alındı

18.05.2019-12:30 - (Son Güncelleme: 18.05.2019-17:01)

Kolombiya'da "uyuşturucu ticareti" suçlamasıyla bir seneyi aşkın süredir tutuklu olan eski Kolombiya Devrimci Silahlı Kuvvetleri'nin tanınan isimlerinden Jesus Santrich serbest kalmasının hemen ardından tekrar gözaltına alındı.

Özel Barış Hukuku (JEP) yargıçlarının serbest bırakılması kararına karşın başkent Bogota'daki La Picota Cezaevi'nde tutulan ve burada dün kendini yaralayan Jesus Santrich üst mahkemenin verdiği tahliye kararı gereği serberst bırakılmıştı.

Sadece birkaç dakikalığına serbest kalan Santrich, "yeni delillere ulaşıldığının'' öne sürülmesiyle  Başsavcılığın emriyle daha cezaevi bahçesinde iken tekrardan gözaltına alınarak, helikopterle Başsavcılık Nezarethanesi'ne götürüldü.

ABD KENDİ TOPRAKLARINDA YARGILAMAK İSTİYOR  

Başsavcılık, gerçek ismi Seuxis Paucias Hernandez olan ve ABD'nin "uyuşturucu ticareti" suçlamasıyla ısrarla kendi topraklarında yargılamayı talep ettiği Santrich'e yeni delillerle yeniden "uyuşturucu ticareti" ve "suç işlemek için örgüt kurmak" suçlamalarını yöneltecek.

Santrich'in kısa süre içinde hakim karşısına çıkacağı tahmin ediliyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal