F-35’lerin Üreticisi Lockheed Martin'den Türkiye Açıklaması

ABD ile Türkiye arasında iplerin gerilmesine neden olan F-35'lerin üretici şirketi Lockheed Martin'in önde gelen yetkili ismi Marillyn Hewson bazı açıklamalarda bulundu. Financial Times'a konuşan Hewson, "Türk şirketler siparişler üzerine çalışmaya devam ediyor" ifadesinde bulundu

17.06.2019-14:22 - (Son Güncelleme: 17.06.2019-14:16)

ABD-Türkiye-Rusya arasında patlak veren S-400 ve F-35 krizleri hala sürerken, F-35'lerin üreticisi Lockheed Martin'den bir açıklama geldi. Lockheed Martin'in CEO'su Marillyn Hewson, Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilen bir etkinlikte Financial Times'tan Sylvia Pfeifer'a konuştu.

'ÜRETİMLER DEVAM EDİYOR'  

Hewson, ABD ile Türkiye arasında meydana gelen krizden sonra gelen soruları cevapladı. Hewson, şirketinin Türkiye'deki icraatlarına ilişkin yorum yapmaktan çekindi. Lockheed Martin'in CEO'su, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu farklı ülkelerin ortak olarak ürettiği ve Türkiye'nin de iniş takımları ile beraber uçağın gövdesini ürettiği F-35'lerin üretiminin devam ettiğini açıkladı. Hewson, "Üretim zincirinde olabilecek herhangi bir riski en aza indirme seçenekleri üzerine değerlendirme yapıyoruz" sözlerini kullandı.

Türkiye'deki tedarikçilerin F-35'lerin siparişi üzerine çalıştığını belirten Hewson, şirketin Türkiye'ye yeni sipariş verip vermeyeceği noktasında da net bir açıklamada bulunmadı. Hewson, "Lockheed, Türkiye'ye yeni sipariş verilip verilmeyeceği hakkında ABD hükümetinin yönlendirmesini izleyecek" ifadesinde bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal