Ezidilerin Ruhani Lideri Belli Oldu

Ezidilerin ruhani liderliğine 6 ay önce hayatını kaybeden Mir Tahsin Beg'in oğlu Hazım Mir Tahsin Beg seçildi.

27.07.2019-14:06 - (Son Güncelleme: 27.07.2019-13:53) Ezidilerin Ruhani Lideri Belli Oldu

Ezidilerin ruhani liderlik koltuğuna 1944'te oturan Mir Tahsin Beg'in geçen ocak ayında yaşamını yitirmesi üzerine, yerine aile içinden yapılan seçimle oğlu Hazım Beg seçildi.

Irak'ın Duhok kentinin Baadre kasabasına 1963'te dünyaya gelen Hazım Beg, 1989'dan bu yana Almanya'da ikamet eden babasının görevlerini vekaleten Irak'ta sürdürüyordu.

Bağdat Üniversitesi Tarım Fakültesi mezunu olan Hazım Beg, 2009'da Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Meclisi'nde bir dönem milletvekili görevinde bulunmuştu.

Ezidilerin ruhani liderliğini 75 yıl yapan baba Mir Tahsin Beg, 28 Ocak'ta Almanya'nın Hannover kentinde böbrek yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirmişti.

EZİDİLER KİMDİR?

Tarihi kaynaklara göre dünyada yaklaşık 800 bin nüfusa sahip dini bir topluluk olan Ezidiler, çoğunlukta Irak'ın Musul kenti ve Duhok vilayetleriyle Almanya, Suriye, Türkiye, Gürcistan ve Ermenistan'da yaşıyor.

Terör örgütü DAEŞ'in Ağustos 2014'te Musul'u ele geçirmesinden sonra burada yaşayan Ezidiler, Türkiye'nin yanı sıra Almanya ve diğer Avrupa ülkelerine göç etmek zorunda kaldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal