Etiyopya Başbakanı’ndan BAE Prensine Tarihi Cevap

Etiyopya Başbakanı’nın, BAE Prensi Zayed'i rezil ettiği konuşma ortaya çıktı. İslam enstitüsü kurulması için BAE'den destek talep eden Etiyopya başbakanı, Zayed'den "Size her konuda destek olacağız, size İslam'ı öğreteceğiz" yanıtını aldı. Ahiy Ahmed'in verdiği tarihi cevap ise hiç unutulmayacak cinsten.

30.07.2018-23:34 - (Son Güncelleme: 31.07.2018-09:17)

Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali'nin bir toplantı esnasında Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Prensi Muhammed bin Zayed'e karşı sözleri Arap basınında gündem oldu.

Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da İslam enstitüsü kurulması için BAE'li Prens Muhammed bin Zayed'in destek verme sözüne "Bize hangi konuda yardım edeceksiniz?" sorusu soran Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed, "Her konuda size yardım edeceğiz, size İslam'ı öğreteceğiz" şeklinde cevap aldı.

Bunun ardından Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali, "Bize İslam'ı öğretmenize ihtiyacımız yok. Çünkü siz İslam'dan uzaklaştınız. Bize sadece Arapçayı hızlı şekilde öğretin, biz İslam'ı anlayıp sizi doğru yola iletiriz" şeklinde tarihi bir yanıt verdi.

Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali, Zayed ile görüşmedeki kritik diyalogları ABD'nin Virginia eyaletinde katıldığı bir konferansta şu ifadelerle anlattı:

"Muhammed bin Zayed'e ile İslam enstitüsü kurulması hakkında, 'bize nasıl yardımcı olabilirsiniz?' şeklinde bir soru yönelttim. Muhammed bin Zayed, 'Size her konuda yardımcı olacağız, size İslam'ı öğreteceğiz' cevabını verdi. Bunun ardından ben 'Bize İslam'ı öğretmenize ihtiyacımız yok. Siz İslam'dan uzaklaştınız. Arapçayı bize hızlı bir şekilde öğretin, biz İslam'ı öğrenip, sizi doğru yola iletiriz’’ şeklinde cevap verdim.’’

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal