Eski Yunan Bakan Nikos Kocias'tan Türkiye Açıklaması: Türkiye'siz Olmaz

Yunanistan eski Dışişleri Bakanı Nikos Kocias, Doğu Akdeniz'de olan olaylarla ilgili açıklamalar yaptı. Kocias, "Türkiye'nin oradaki ticari gelişmelere katılımını sağlamalıyız" dedi.

02.03.2019-12:01 - (Son Güncelleme: 02.03.2019-11:54) Eski Yunan Bakan Nikos Kocias'tan Türkiye Açıklaması: Türkiye'siz Olmaz

Doğu Akdeniz'de enerji alanındaki gelişmeler ile alakalı açıklama yapan, Eski Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias, ""Türkiye'nin oradaki ticari gelişmelere katılımını sağlamalıyız." dedi.

"TÜM BÜYÜK GÜÇLERİN BİZİ SEVMELERİNİ İSTERİM"

Türkiye ve Yunanistan arasındaki ikili ilişkilerde ABD etkisinden bahseden Kocias, "ABD'nin Türk Yunan ilişkilerinde hakem olmasını bekleyemeyiz. Tabii ki bütün büyük güçlerin bizi çok sevmelerini isterim fakat bu olanaksız. Amerika ve diğer güçler bölgede istikrar talep ediyor." açıklamasını yaptı.

"TÜRKİYE'Yİ DAHİL ETMELİYİZ"

Kocias öte taraftan, Kıbrıs açıklarında Rum tarafının doğalgaz arama çalışmalarına ve son gelişmelere ilişkin, oradaki aramaların sürmesinin ve doğalgazın Avrupa'ya transferinin tesis edilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin bölgedeki rolü ile alakalı ise Kocias, "Türkiye'nin oradaki ticari olaylara katılımını sağlamalıyız. Adil bir biçimde olmalı. Eğer her şeyi kendimize almaya uğraşırsak büyük hayal kırıklığına uğrayabiliriz. Bu nedenle Türkiye'yi dahil etmeliyiz." dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal