Eski Sudan Cumhurbaşkanı Beşir, UCM'de Cezalandırılacak!

Eski Sudan Cumhurbaşkanı Beşir'in Sudan yargısı tarafından beraatine karar kılınması durumunda Uluslararası Ceza Mahkemesinde yargılanabileceğini açıklandı.

04.11.2019-09:43 - (Son Güncelleme: 04.11.2019-09:18)

Eski Sudan Cumhurbaşkanı Beşir'in Sudan yargısı tarafından beraat edilmesi durumunda Uluslararası Ceza Mahkemesinde yargılanabileceğini belirtti.

Sudan'da geçiş dönemi yönetiminin destekçisi Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri (ÖDBG) yöneticilerinden İbrahim eş-Şeyh, başkent Hartum'da düzenlediği basın açıklamasında, "Devrik lider Ömer el-Beşir, içeride işlediği suçlardan ötürü Sudan'daki yargılamalardan aklanırsa yurt dışında Uluslararası Ceza Mahkemesinde (UCM) cezalandırılacak.

ÖDBG, devrik lider Ömer el-Beşir'in Sudan mahkemelerinde serbest bırakılması hususunda UCM'ye teslim edilmesini ititraf etti ve bahsi geçen konuya yönelik olarak da ''herhangi bir sorun yok." dedi.

ÖDBG Sözcüsü Vecdi Salih de Beşir rejimini, kurumların ıtümüyle etkisiz hale getirilerek ve devletin tüm mal varlıklarına el koymasına imkan sağlayacak yasa tasarısının tamamladığını aktardı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal