Eski Rum Bakandan Çarpıcı PKK İtirafı

Eski Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Ioannis Kasulidis, bölücü terör örgütü PKK'ya destek itirafında bulundu.

18.04.2019-11:53 - (Son Güncelleme: 18.04.2019-11:42) Eski Rum Bakandan Çarpıcı PKK İtirafı

Eski Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Ioannis Kasulidis, 2'nci kitabını bastı. 30 senenlik aktif siyasi hayatını konu edinen Kasulidis, Rum kesiminin PKK terör örgütüne askeri teçhizat verdiğini itiraf etti.

'PKK'YA ASKERİ MALZEME VERİLDİ'

1997-2003 seneleri arasında Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanlığı görevini yürüten Kasulidis, 'PKK'ya askeri malzeme verildi' ifadelerini kullandı. Kasulidis, terör örgütü PKK'ya ne zaman ve ne tür silahlar verildiği hakkında herhangi bir bilgiye yer vermedi.

Kathimerini gazetesi, Kasulidis'in kitabının özellikle kritik zamanları içeren yakın tarih bakımından ayrı bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Eski Rum Dışişleri Bakanı kitabında, 'Kıbrıs Rum Milli Muhafız Birliği'nin tüfek ve mühimmatı Ürdün ve Lübnan'a verildi' şeklinde ifadeye yer verdi. Eski bakan yeni kitabında meydana elen olaylardan kısaca bahsediyor, ciddi olaylara dair kişisel görüşlerini dile getiriyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal