Eski İspanya Kralı Carlos'tan Dikkat Çeken Açıklama: Ülkeyi Terk Ediyorum

Hakkındaki yolsuzluk iddialarına dayanamayan eski İspanya kralı Juan Carlos'un ülkeyi terk etme kararı gündemi sarstı.

04.08.2020-08:35 - (Son Güncelleme: 04.08.2020-09:15) Eski İspanya Kralı Carlos'tan Dikkat Çeken Açıklama: Ülkeyi Terk Ediyorum

İspanya’da 1975-2014 yılları arasında 39 sene ülkeyi yöneten ve şimdi 82 yaşında olan Eski Kral Juan Carlos, ardından süregelen yolsuzluk iddialarıyla başa çıkmayınca ülkeyi terk etmek istediğini açıkladı.

İspanya Kraliyet Ailesi tam da bu doğrultuda bir açıklama gerçekleştirdi, Carlos’un ülkeden ayrılma talebine yönelik mektubu, oğlu Kral 6. Felipe’ye beyan ettiği duyurulurken, istenirse hakkındaki davada söz alacağını ifade ettiği bildirildi.

JUAN CARLOS'UN SUÇU NEYDİ?
Carlos'un, Mekke-Medine hızlı tren projesi ihalesinde komisyon aldığı öne sürüldü, O dönemde devletten yıllık 200 bin Euroya yakın aldığı maaş kesilmişti.

Eski kralın, hızlı tren ihalesinden aldığı komisyonun 65 milyon Eurosunu Panamalı vakıf üzerinden arkadaşı Corinna zu-Sayn-Wittgenstein'ın İsviçre’deki banka hesabına sevk edildiği öne sürülmüştü.

Bu dedikoduların boy göstermesiyle beraber İspanyol mahkemesi Carlos hakkında soruşturma açmıştı. Eski kral hakkında mecliste soruşturma komisyonu oluşturulmasının önüne geçilmişti.

Carlos, 18 Haziran 2014'te tahtını oğlu Felipe'ye devretmiş ve sonrasında 2 Haziran 2019'da kraliyet ailesi içindeki tüm resmi sorumluluklarını bitirdiği belirtmişti.

Diğer taraftan Kral 6. Felipe'nin eniştesi İnaki Urdangarin ise 2018'de vergi kaçakçılığı ve mali usulsüzlükten suçlu görülmüş, 5 yıl 10 ay hapis cezasına mahkum edilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal