Eski İngiliz Bakandan Müslüman Kadınlara Çirkin Hakaret!

İngiltere'nin eski bakanlarından Boris Johnson, Danimarka'da yürürlüğe giren peçe yasağından bahsederken Müslüman kadınlara hakaret etti. Johnson, peçe takan kadınları "posta kutusu" ve "banka soyguncularına" benzettiğini söyledi.

07.08.2018-20:09 - (Son Güncelleme: 07.08.2018-20:13)

Eski İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson peçe kullanan kadınları "posta kutusu" ve "banka soyguncularına" benzetti. Dışişleri Bakan Yardımcısı Alastair Burt, Johnson'ın Daily Telegraph gazetesindeki yazısında söylediği bu fikirlerin "belli ölçüde incitici" olduğunu açıkladı.

İŞÇİ PARTİSİ MİLLETVEKİLLERİNDEN ESKİ BAKANA SERT TEPKİ

İngiltere Müslüman Konseyi Johnson'ı "aşırı sağcıların ekmeğine yağ sürmekle" itham ederken, ana muhalefetteki bazı İşçi Partisi milletvekilleri eski Bakan'dan özür dilemesini talep etti.

"MÜSLÜMANLARI SIÇRAMA TAŞI OLARAK KULLANIYOR"

Lordlar Kamarası'nın muhafazakar mensuplarından Mohamed Iltaf Sheikh, Johnson'ın hükümetteki Muhafazakar Parti'nin lideri olabilmek için "Müslümanları sıçrama taşı olarak kullandığını" ifade etti.

Johnson, Danimarka'da bu ay yürürlüğe giren peçe yasağına yer verdiği yazısında 'peçenin yasaklanmasına' karşı olduğunu, fakat 'peçe takan kadınların net bir şekilde çok gülünç olduğunu' iddia etmiş ve "Posta kutusuna benziyorlar" demişti.

"JOHNSON'A SALDIRILMASI ÇOK GÜLÜNÇ"

Johnson, Müslüman topluluklarla kendi partisi ve muhalefetten gelen eleştirilere şimdilik cevap vermedi.

Fakat Johnson'a yakın bir kaynak, Press Association haber ajansına "Bu açıklamaları sebebiyle Johnson'a saldırılması çok komik. Netameli hususları konuşmaktan vazgeçme tuzağına düşersek, liberal değerlerimiz için sesimizi yükseltmekten cayarsak meydanı aşırılık yanlılarına bırakırız" diye konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal