Eski Gürcistan Devlet Başkanı Saakashvili’ye Atina’da Saldırıya Uğradı

Eski Gürcistan Devlet Başkanı Mikheil Saakashvili, Atina’da Gürcistan vatandaşları ile yaptığı müzakere esnasında kimliği belirlenemeyin bir şahıs tarafından yumruklandı.

13.10.2020-14:21 - (Son Güncelleme: 13.10.2020-14:17)

Gürcistan’daki devlet başkanlığı vazifesi esnasında zimmetine para geçirme ve vazifeyi kötüye kullanma, yolsuzluk suçları sebebiyle aranan eski Devlet Başkanı Mikheil Saakashvili, Atina’da Gürcistan vatandaşlarıyla görüştü.

Gürcistan’da 31 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek parlamento seçimleri ile ilgili bilgi aktaran Saakashvili, müzakere esnasında kimliği tespit edilemeyen bir kişi tarafından yumruklandı. Saldırının sonrasında Atina polisi topluluğu dağıtarak, Saakashvili’yi oradan uzaklaştırdı.

Saldırıdan sonra açıklama yapan Saakashvili, Gürcistan’daki rakiplerini bu saldırıyı planlamakla suçladı. Saakashvili, Yunan emniyetine gerçekleşen saldırının ardından aldığı tedbirler için teşekkür ederek, 'Son derece profesyonel, hızlı ve yeterli tepki, provokasyonu önleyen ve toplantı sırasında yurttaşlarımızın güvenliğini sağladığınız için teşekkür ederiz' diye konuştu.

Etraftakiler tarafından çekilen görüntülerde, Saakashvili’nin Gürcistan halkı ile sokakta bir araya geldiği esnada kimliği belirlenemeyen şahıs tarafından kafasından pek çok defa yumruklandığı görülüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal