Eski ABD Bakanı Clinton: Kaşıkçı Davasında Trump'ın Parmağı Var

Hillary Clinton, Başkan Trump’ı işaret ederek ''Bir başkanımız var ama kendi kişisel ticari çıkarları doğrultusundakilere yakın duruyor.’’ dedi.

29.11.2018-11:48 - (Son Güncelleme: 29.11.2018-11:45) Eski ABD Bakanı Clinton: Kaşıkçı Davasında Trump'ın Parmağı Var

Hillary Clinton, Başkan Trump’ı işaret ederek ''Bir başkanımız var ama kendi kişisel ticari çıkarları doğrultusundakilere yakın duruyor.’’ dedi. Eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Suudi Prensin gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesindeki rolü hakkında yaptığı yorumları eleştirdi. Clinton, "Bay Kaşıkçı öldürüldüğünde konsolosluk veya büyükelçilikte olan olayın bir parçası olan bir cumhurbaşkanımız var." diyerek, “Bir cumhurbaşkanımız var ama ona kendi kişisel ticari çıkarları doğrultusundakilere yakın duruyor” yorumunu yaptı.

Suudi gazeteci ve Washington Post gazetesi köşe yazarı Kaşıkçı, 2 Ekim'de İstanbul'daki Suudi Konsolosluğuna girdikten sonra kayboldu. Başta konsolosluğu canlı bıraktığını söylenirken Suudi Arabistan haftalar sonra gazetecinin konsoloslukta öldürüldüğünü itiraf etti. Suudi Arabistan ile ilişkilerini sürdürmeyi planladığını belirten Trump, ABD'nin Krallığı ile bağlarını koparması ve ABD'nin Yemen'deki Suudi önderliğindeki savaşa ABD'nin desteğini sona erdirmesi gerektiğini düşünen birçok yetkiliden eleştiri aldı. Trump ayrıca, Suudi Arabistan Prensi Muhammed bin Salman'ın işlenen cinayetle bir ilgilisinin olduğunu reddetti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal