Esed'in Zulmü Bitmiyor!

Şam’ın doğusunda bulunan Guta bölgesinde 400 bin sivil sıkışmış vaziyette.

13.01.2018-11:57 - (Son Güncelleme: 13.01.2018-11:52) Esed'in Zulmü Bitmiyor!

Suriye’nin en kritik 4 büyük askeri hava üssünden, İdlib kırsalının güneyinde yer alan Abu Zuhur Askeri Hava Üssü, 2013 yılından bu yana muhaliflerin işgali altında. Bu üs için İran’ın, Suriye rejimi ile anlaştığı ve üssün alınmasından sonra askeri geçişler için bu üssü kullanacağı belirtiliyor. Rusya’nın Lazkiye’de yer alan, Suriye’nin ikinci en büyük askeri hava üssü Humeym’i kalıcı üs haline dönüştürmesi ile beraber İran’ın da Abu Zuhur’u muhaliflerden alıp bölgeye yerleşme amacını taşıdığı ifade ediliyor.

Suriyeli muhalifler, Şam’ın doğusunda bulunan Doğu Guta çevresine acil insani yardım sağlanması için savaşın durdurulmasına yönelikçağrıda bulunuyor. Muhaliflerin işgalindeki Doğu Guta’da acil yardım alamayan 400 bin sivil sıkışmış vaziyette.

Hem Suriye hem de Rus hükûmet kuvvetlerinin yalnızca militanları hedef almadığını ifade eden yerel kaynaklar, son 8 günde İdlib ve Doğu Guta’da sağlık merkezleri veya sağlık çalışanlarına ilişkin 9 saldırıda, İdlib’de binlerce hastaya hizmet veren en az 2 sağlık tesisinin vurulduğunu belirtti. 2017 yılında uluslararası kuruluşlar tarafından kayıt altına alınan ve sağlık tesislerine ilişkin 120’den fazla saldırı yapılmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri içn aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal