Esed'in Saldırısı Sonrası Rusya'dan İlk Açıklama: Türkiye ile Temastayız

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Beşşar Esad rejiminin gözlem noktasına yaptığı taciz ateşi ardından yaptığı açıklamada olup bitenler hususunda Türkiye'yle temasta olduklarını söyledi.

22.08.2019-13:52 - (Son Güncelleme: 22.08.2019-14:08) Esed'in Saldırısı Sonrası Rusya'dan İlk Açıklama: Türkiye ile Temastayız

Beşşar Esad güçlerine ait savaş uçakları, İdlib'in güneydoğusundaki Maaretinuman ilçesinde bulunan 8 nolu gözlem noktasının yakınına ağır makineli tüfeklerle ateş açtı. Mesele ile alakalı açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İdlib'de olup bitenler hususunda Türkiye'yle temasta olduklarını söyledi.

Mariya Zaharova, haftalık basın toplantısında Suriye'de meydana gelen gelişmeler ile alakalı açıklamalar yaptı.

İDLİB MUTABAKATI

"İdlib'le alakalı varılmış bütün mutabakatlara tamamıyla bağlı kalınmasının önemli olduğunu düşünüyoruz" diyen Zaharova, "Bu mutabakatların hem teröristlerle mücadeleyi sürdürme hem de sivil nüfusun güvenliğini tesis etme amacı ile düşünülmüş maddelerine bağlı kalınması önemli" açıklamasını yaptı." sözlerini kullandı.

İDLİB'DE YAŞANAN GERGİNLİK

Zaharova ayrıca, İdlib ve etrafında tehlikeli bir gerilim gözlediklerini ifade edip "Bu gerilime neyin neden olduğu açık: bunun nedeni, teröristlerin gerilimi azaltma bölgesi (İdlib) ve ötesindeki agresif saldırılarıdır" vurgusunu yaptı.

SOÇİ MUTABAKATI: İŞ BİRLİĞİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ

Zaharova, "Biz de bu çerçevede Türk tarafı ile Soçi Mutabakatı kapsamında iş birliğimize devam ediyoruz" diye devam etti.

Zaharova'nın bağlı kalınması çağrısı yaptığı Soçi Mutabakatı, Türkiye'nin İdlib'deki terörist gruplar ile muhalif güçleri sahada birbirinden ayırmasını içeriyordu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal