Esed'in Kuzeni ve Kardeşi Arasında Rusya Kaynaklı İç Çatışma Yaşanıyor!

Beşşar Esed'in kuzeni Rami Mahluf'a bağlı mafya milisleri ile Esed'in kardeşi Mahir Esad'a bağlı milisler arasında rejimin Mahluf'tan normalin üstünde vergi alması ve Rusya'nın rejimden istediği parayı Mahluf'a yüklemesi sebebiyle çatışma yaşanıyor.

04.05.2020-12:11 - (Son Güncelleme: 04.05.2020-12:44) Esed'in Kuzeni ve Kardeşi Arasında Rusya Kaynaklı İç Çatışma Yaşanıyor!

Beşşar Esed'in kuzeni Rami Mahluf'a bağlı mafya milisleri ile Esed'in kardeşi Mahir Esed'a bağlı milisler arasında şiddetli çatışmalar etkili oluyor. 

Söz konusu çatışmaların nedeni, rejimin Mahluf'tan normalin üstünde vergi alması ve Rusya'nın rejimden istediği parayı Mahluf'a yüklemeleri olarak belirtildi.

AYNI ZAMANDA SURİYE'NİN EN BÜYÜK MAFYASI
Rami Mahluf, rejimin içerisindeki en zengin iş adamı olarak öne çıkmaktadır. Suriye'deki 2 telefon operatörü Mahluf'a ait ve aynı zamanda Suriye'nin en büyük mafyasıdır. Bunun yanı sıra Rami Mahluf, bir dönem rejime bağlı komutanları dolara boğmuştu.

NE OLMUŞTU
Öte yandan Suriye’deki Beşşar Esed rejimi, Libya’nın Şam Büyükelçiliği’ni ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı milislerin lideri Halife Hafter destekli sözde hükümete vererek, onu tanıyan ilk yönetim olarak tarihe geçmişti.

Hafter yanlısı sözde hükümet temsilcileri ile Şam'da mutabakat zaptını kabul eden Esed rejimi, onu resmen tanıyan ilk yönetim olarak kayıtlara geçmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal