Esed’in İdlib’deki Savaş Suçları

BM Suriye Araştırma Komisyonu tarafından sunulan raporda, Esed’in İdlib’de sağlık merkezlerini ve sivilleri kasıtlı bir şekilde hedef alarak savaş suçu işlediği belirtildi. İşte, Suriye’de bebek ve çocuk katili Esed’in bazı saldırıları...

07.07.2020-16:54 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-17:05) Esed’in İdlib’deki Savaş Suçları

BM İnsan Hakları Konseyi Suriye Arap Cumhuriyeti Bağımsız Uluslararası Soruşturma Komisyonu tarafından hazırlanan raporda 1 Kasım 2019-30 Nisan 2020 tarihleri arasında Beşşar Esed rejiminin İdlib'e yönelik saldırılarında toplam 19 tıbbi merkezin, 49 okulun, 14 pazarın hasar aldığının bildirildiği ve 509 sivilin hayatını kaybettiği belirtildi.

Esed’in İdlib ve Halep’te sivillere, hastanelere ve okullara yönelik saldırılarının derlendiği raporda, rejim güçlerinin sivil, okul ve hastane ayrımı gözetmeksizin gerçekleştirdiği kasıtlı saldırılarının savaş suçu olduğu ifade edildi.

İşte bebek ve çocuk katili Esed rejim güçlerinin İdlib’de sivil, okul ve hastanelere yönelik bazı saldırıları…

1 Ocak’ta İdlib’de Okula Yönelik Saldırıda 4’ü Çocuk Olmak Üzere 8 Kişi Hayatını Kaybetti

Esed rejiminin İdlib’deki bir okula yönelik düzenlediği roketli saldırıda 4’ü çocuk, 2’si kadın olmak üzere toplam 8 kişi hayatını kaybetti.

5 Ocak'ta Esed Rejimi İdlib'in Eriha Bölgesinde Sivillere Saldırdı

Sivil yerleşim yerlerinin hedef alındığı saldırıda, 4'ü çocuk olmak üzere 13 sivilin yaşamını yitirdi, 30 sivil ise yaralandı. Saldırı sonucu, evler, anaokulu ve cami hasar aldı.

8 Ocak’ta Esed Rejimi, İdlib’de Hastaneyi Hedef Aldı

Esed Rejimi, İdlib’e bağlı Maaretü’n-Nu’man şehrindeki merkez hastaneyi roketle hedef aldı. Saldırıdan kısa bir zaman sonra hastanedeki personelin çoğu başka bir saldırı olabileceği endişesiyle ayrıldı.

2 Şubat’ta Esed Rejimi İdlib’de Sivillere Saldırdı

Esed rejiminin, İdlib'de sivillere yönelik düzenlediği hava saldırısında 11 sivil yaşamını yitirdi.

İdlib kentine bağlı Serakib ilçesi ve Sermin beldesi ile Halep’in Daret İzze ilçesine yapılan hava saldırılarında toplam 11 sivil hayatını kaybetti.

4 Şubat'ta, Esed Rejimi İdlib’e Bağlı Sarmin Kasabasında Bir Hastaneyi Vurdu

Esed Rejimi, peşi sıra düzenlediği iki hava saldırısında sağlık merkezi ve bitişiğindeki bir hastaneyi hedef aldı. Saldırılar her iki tesiste de hasara yol açtı. Bu saldırıların ardından çoğu sivil Sarmin’i terk etmek zorunda kaldı.

10 Şubat’ta Esed Rejimi İdlib Saldırısında 17 Sivil Hayatını Kaybetti

Rusya ve Esed rejimi savaş uçakları, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisinde kalan yerleşim birimlerini havadan vurdu.

Saldırıda toplam 17 sivil hayatını kaybederken, en az 30 sivilin yaralandığı belirtildi.

25 Şubat’ta Esed Rejiminin İdlib'e Yönelik Saldırısında ‘Okullar ve Hastaneler’ Hedef Alındı

Beşşar Esed rejiminin İdlib’de okul ve hastaneleri hedef aldığı roketli saldırısında 9’u çocuk olmak üzere en az 20 sivil yaşamını yitirdi.

Beşşar Esed rejiminin İdlib'deki yerleşim yerlerine düzenlediği saldırılarda 17 sivil hayatını kaybetti.

10 Mayıs’ta Esed Rejimi İdlib’deki Köylere Saldırdı: 5 Yaralı

Esed rejiminin İdlib’in güneyinde yer alan Kansafra ve Abilin topçu atışlarıyla gerçekleştirdiği saldırılarda en az 5 sivil yaralandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal