Esed'e Büyük Şok! Şam Dün Gece Uyumadı

Suriye'nin başkenti Şam'da Esed'e darbe girişiminde bulunuldu. Başkent genelinde ilan edilen olağanüstü hal ve elde edilen erken istihbarat sayesinde darbeci isimler tutuklandı.

03.03.2020-09:44 - (Son Güncelleme: 03.03.2020-10:45) Esed'e Büyük Şok! Şam Dün Gece Uyumadı

haber365 (ŞAM)  Suriye'nin başkenti Şam'da Esed'e darbe girişiminde bulunuldu. Başkent genelinde ilan edilen olağanüstü hal ve elde edilen erken istihbarat sayesinde darbeci isimler tutuklandı.

Darbeciler,Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı basarak Esed dönemini sonlandırma planı yaptığı belirtiliyor.

Darbenin istihbarat kanalı ile edinilen bilgiler sayesinde son anda önlendiğini ve bu kapsamda düzenlenen operasyonlarla çoğunluğu asker 30'dan fazla ismin gözaltına alındığı bilgisine ulaştı.  

TÜM BİRİMLER TEYAKKUZA GEÇTİ

Esed karşıtı darbenin sabahın ilk saatlerinde düzenleneceği istihbaratı alan Baas yönetimi Şam'da El Maliki, Ebu Rumanneh, Mezze Askeri Hastanesi ve Seyyide Zeyneb bölgelerinde yolları kesti ve Saraya yönelecek tehlikelere karşı yüzlerce asker ve istihbaratçıyı kritik noktalara sevk etti.

Cumhuriyet muhafızları ve özel operasyonlar birimi tam donanımlı ekipman ve silahlarla tüm cadde ve sokakları trafiğe kapattı.

Esed karşıtı darbe ile ilgili sabah 8'den itibaren tutuklamaların başladığı ve bazı askerlerin tutuklanma esnasında vurularak öldürüldüğü bilgisine ulaştı.

Darbe hazırlığına destek verenler arasında siyaset, istihbarat ve iş dünyasından önemli isimler olduğu kaydediliyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal