Esed'den Kritik Hamle!

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Beşşar Esed rejiminin, terör örgütü DEAŞ'a Süveyda şehrinde 25 Temmuz'da düzenlediği intihar saldırılarında kolaylık sağladığını duyurdu.

16.10.2018-15:16 - (Son Güncelleme: 16.10.2018-15:08) Esed'den Kritik Hamle!

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Beşşar Esed rejiminin, terör örgütü DEAŞ'a Süveyda şehrinde 25 Temmuz'da düzenlediği intihar saldırılarında kolaylık sağladığını duyurdu.
SNHR, Suriye'nin güneyinde Esed rejiminin kontrolü altındaki Süveyda il merkezinde 25 Temmuz'da DEAŞ'lı teröristler tarafından düzenlenen ve en az 150 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin raporunu sundu.

Raporda, görgü tanıkları ve intihar saldırısında yakınlarını kaybeden bazı kişilerin ifadelerine yer verilirken,rejim güçlerinin intihar saldırılarında DEAŞ'a büyük kolaylıklar sağladığıyla ilgili bilgilere yer verildi.

Mayıs ayında rejim ve DEAŞ arasında yapılan anlaşma gereği bin 200 DEAŞ'lının başkent Şam'daki Yermük Kampı'ndan Süveyda'nın doğusundaki çöl bölgesine geçtiğini hatırlatan raporda, rejim güçlerinin haziran ayında ise DEAŞ'lıların intikal ettiği bölgedeki askeri noktalardan ayrıldığı, böylece geçişe kolaylık sağladığı açıklandı.

Raporda, "Rejim güçleri saldırılardan 3 gün önce Süveyda şehrinde silahlı milislerine verdiği silahları geri topladı. Ancak bazı köylerdeki milisler, silahlarını teslim etmedi. Sonrasında anlaşılana göre, DEAŞ sadece silahlarını teslim eden köylere baskın yapmış.'' ifadelerine yer verildi. Raporda aynı zamanda daha önce de Esed rejimi ile DEAŞ arasında Suriye'nin Hama ve İdlib kırsallarında iş birliği yapıldığı vurgulanarak, "Süveyda ilinde yaşanan kabul edilemez hak ihlalleri, DEAŞ örgütü ile Suriye rejimi arasındaki koordinasyonu ve iş birliğini bir kez daha gün yüzüne çıkardı. İkisi de yaşananlardan sorumludur." değerlendirmesi yer aldı.

Raporunda, DEAŞ'ın Süveyda kent merkezindeki saldırılarına eş zamanlı kentin doğu ve kuzeydoğu civarında rejim güçlerine silahlarını teslim eden 8 köye baskın yaparak, aralarında kadın ve çocukların yer aldığı 29 sivili kaçırdığı vurgulandı.

Rejiminin haber ajansı SANA, 25 Temmuz'da rejim kontrolündeki Süveyde ilinin merkezinde, biri pazar yeri diğeri de bir sokakta olmak üzere iki ayrı noktada intihar saldırısı düzenlendiğini açıklamıştı. AA muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre saldırılarda 150'ye yakın kişi yaşamını yitirmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal