Esed Rejiminin Bab'a Saldırısında 3 Yaşındaki Bir Çocuk Hayatını Kaybetti

Esed rejimi ve destekçilerinin Suriye'nin kuzeyindeki Bab bölgesinde Dane köyüne gerçekleştirdiği havan topu saldırısında bir çocuk yaşamını kaybetti

27.05.2019-15:26 - (Son Güncelleme: 27.05.2019-15:53)

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin, Fırat Kalkanı Harekatı ile terörden arındırılan Bab ilçesine gerçekleştirdği havan topu saldırısında bir çocuk hayatını kaybetti.

Yerel kaynaklardan aktarılan bilgiye göre, ülkenin kuzeyinde Fırat Kalkanı harekatıyla terörden temizlenen Bab ilçesinin güney bölgesinin Tedif beldesinde konuşlu Esed rejimi askerleri, dün gece cephe hattına sızarak Bablı sivillerin tarım arazilerini yaktı.

Bunun üzerine Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile rejim ordusu ve İran destekli terörist gruplardan meydana gelen rejim kuvvetleri arasında çatışma yaşandı.

Çatışmanın meydana geldiği esnada rejim kuvvetleri, Bab ilçe merkezinin batısındaki Dane köyüne havan topu saldırısı gerçekleştirdi.

3 YAŞINDAKİ ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ 

Düzenlenen saldırıda 3 yaşındaki 1 çocuk yaşamını yitirirken, aynı aileden bir kadın ve bir çocuk yaralandı.

Yaralılar Bab'daki hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı.

Rejim kuvvetleri, 23 Şubat 2017'de Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan Bab ilçesindeki sivil yerleşimlere zaman zaman saldırılar gerçekleştiriyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal