Esed Rejimi Türk SİHA'ları Karşısında Çaresiz

Esed rejimi, Türk SİHA'ları karşında epey zayiat verince çareyi Rus yapımı Pantsir'e benzer hava savunma sistemleri yapmakta buldu.

09.03.2020-10:57 - (Son Güncelleme: 09.03.2020-10:54) Esed Rejimi Türk SİHA'ları Karşısında Çaresiz

Esed rejiminin İdlib'de sivillere ve Türk askerlerine saldırıları sonrası Türk ordusunun başlattığı, rejim ordusunun büyük zayiat vermesine yol açan harekatta en büyük başarıyı ise SİHA’lar elde etti. Dünya basınında Türk SİHA'larının Suriye'deki başarısına yer verilirken Esed rejiminin, SİHA'lara karşı kendilerince bir çare ürettikleri öğrenildi.

Rus istihbaratı tarafından verildiği iddia edilen bilgilerle, Esed rejiminin Türk SİHA'larını yanıltmak amacıyla Rus yapımı Pantsir kısa ve orta menzilli karadan havaya füze ve uçaksavar topçu sistemine benzer bir sistem kullandığı anlaşıldı.

SİHA'ların Pantsir üzerinde etkili olması üzerine Esed rejimi askerleri, Pantsir hava savunma sistemlerine benzer bir sistem yapıp farklı noktalara koydu. SİHA'ların yanıltılarak yanlış hedeflerin vurulması hedeflenirken SİHA'ların rejim askerlerinin planlarını yine ve yeniden bozduğu bilgisine ulaşıldı.

Yaşanan bu olay Rusya'da sosyal medyada kısa zamanda epey bir kişi tarafından paylaşılırken Türk SİHA'ları yine Rusya'da en önemli gündem konularından biri haline geldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal