Esed Rejimi Mutabakata Rağmen Saldırılara Devam Ediyor

Esed rejimi ve yandaşları, Suriye'nin İdlib şehrindeki ateşkesin korunması için varılan mutabakata rağmen bölgeye saldırı gerçekleştirmeyi sürdürüyor.

16.11.2018-12:59 - (Son Güncelleme: 16.11.2018-12:49) Esed Rejimi Mutabakata Rağmen Saldırılara Devam Ediyor

Esed rejimi ve yandaşları, Suriye'nin İdlib şehrindeki ateşkesin korunması için varılan mutabakata rağmen bölgeye saldırı gerçekleştirmeyi sürdürüyor. Suriye'deki Beşşar Esed rejimi ve yandaş yabancı terörist gruplar, ateşkesin korunması için kabul edilen Soçi mutabakatına rağmen "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’ndeki sivillere yönelik saldırılarına hız kesmeden devam ediyor.. Yandaş yabancı terörist gruplar, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" içinde yer alan ve Soçi mutabakatına göre ağır silahlardan arındırılan bölgedeki sivil mevzilere ağır silahlarla saldırı gerçekleştiriyor. Esed rejimi ve destekçileri, Hama'nın kuzeyindeki Latamne, Marekve, Ziyara ve Sirmaniye köylerine ve Lazkiye'de Türkmendağı'nda topçu saldırısı gerçekleştirdi. Gerçekleşen saldırılarla alakalı ölü veya yaralı bilgisi henüz paylaşılmadı.

Mutabakattan Bu Yana 25 Sivil Hayatını Kaybetti

17 Eylül'de onaylanan Soçi mutabakatından beri rejimin gerçekleştirdiği saldırılarda toplam 25 sivil hayatını kaybetti, onlarca sivil de yaralandı. Rejim güçlerinin saldırıları devam ederken, askeri muhalifler ise 10 Ekim'de mutabakat uyarınca belirlenen mevzileri ağır silahlardan arındırmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal