Esed Rejimi Covid-19’a Rağmen İhlallerini Sürdürdü

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Esed rejiminin tüm dünyada etkili olan coronavirüse rağmen Mart ve Nisan aylarında 6'sı çocuk olmak üzere 44 sivili katlederek ihlallerine devam ettiğini açıkladı.

27.04.2020-17:31 - (Son Güncelleme: 27.04.2020-17:14) Esed Rejimi Covid-19’a Rağmen İhlallerini Sürdürdü

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Esed rejiminin tüm dünyada etkili olan coronavirüse rağmen Mart ve Nisan aylarında 6'sı çocuk olmak üzere 44 sivili katlederek ihlallerine devam ettiğini açıkladı.

Hazırlanan raporda, Esed rejim güçlerince Mart ve Nisan ayları arasında 6'sı çocuk olmak üzere 44 sivil katledildiği, 156 kişinin ise rastgele alıkoyulduğu ifade edildi.

Yeni tip coronavirüsün yarattığı tehlikeye aldırılmadan rejim hapishanelerinde on binlerce mahkum olduğu ifade edilen raporda, Rusya, Çin, İran, Kuzey Kore ve Küba gibi ülkelerin, coronavirüsle mücadele mazeretiyle Esed rejimine yönelik uluslararası yaptırımların kaldırılması ya da gevşetilmesi amacıyla kampanyalar yürüttüğü ifade edildi.

Ayrıca raporda, "Rusya, Çin ve diğer ülkeler, yaptırımların kaldırılması için yürüttükleri kampanyalar yerine askeri açıdan destek oldukları rejime Kovid-19 ile mücadelede insani yönden de destek olabilirler. Buna bir engel yok. Ancak coronavirüsü istismar etmek istiyorlar" ifadeleri kullanıldı.

Esed rejimine yönelik uluslararası yaptırımların başlıca sebebinin işlediği suçlar olduğu vurgulanan raporda, "Suriye rejimini destekleyen ve savunan ülkeler, coronavirüs salgınından faydalanarak rejime yönelik yaptırımların hafifletilmesini amaçlıyor. Bu ülkeler 9 yıl sonra Suriye halkını savunduklarını açıklıyor. Onlara Suriye rejiminin çeyrek milyon Suriyeliyi katlettiği, işkence ve kimyasal silahlara başvurduğunu hatırlatırız" denildi.

Raporda ayrıca, Rusya ve Çin'in 2019 yılında Suriye'ye uluslararası yardımların gönderilmesini engellemeye çalıştığı anımsatılırken, Esed rejimine sağladıkları askeri destek yerine virüse karşı tıbbi malzeme yardımı yapmaları talep edildi.

Raporda, Esed rejimi ve destekçilerinin saldırıları neticesinde Suriye’de sağlık altyapısının büyük hasar aldığı ifade edildi.

Aynı zamanda raporda, ülkeye gönderilecek insani yardımların Esed rejimi üzerinden yapılmaması gerektiğin altı çizildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal