Esed Güçleri İdlib'e Varil Bombaları ile Saldırdı

Esed güçleri ve Rusya uçakları İdlib'i bombalamaya yeniden başladı. Yapılan saldırıda rejim güçleri gene varil bombası kullandı. İlk bilgilere göre en az 5 kişi hayatını kaybederken, 10 kişi de yaralandı.

08.09.2018-14:41 - (Son Güncelleme: 08.09.2018-14:35) Esed Güçleri İdlib'e Varil Bombaları ile Saldırdı

Esed güçleri ve Rusya'ya bağlı savaş uçakları bugün muhaliflerin elinde olan İdlib şehrine yeniden saldırı başlattı. Esed güçleri varil ve topçu atışları ile İdlib'in güneyi ve Hama'nın kuzeyinde olan Huveyn, Latamne, Serce ve Han Şeyhun’u bombalamaya başladı.

Rusya ve Esed füçlerine ait savaş uçaklarının saldırdığı İdlib güneyindeki Abdin kasabasında en az 5 sivil yaşamını yitirdi, 10 kişi de yaralandı.

KORKUNÇ GÖRÜNTÜLER, SALDIRILAR SÜRÜYOR

Yerel kaynakların bildirdiğine göre saldırılar devam ediyor.

Bölgeden ise son derece korkunç görüntüler geldi. Saldırının gerçekleştirği yerlere düşen bombaların meydana getirdiği toz bulutları saldırının boyutunu gözler önüne serdi.

ESAD REJİMİ VARİL BOMBASINDAN VAZGEÇMİYOR

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Beşşar Esed güçlerinin ülkenin değişik yerlerindeki sivil yerlere geçen ay yaptığı saldırılarda en az 67 defa varil bombası kullandığını duyurdu.

VARİL BOMBALARININ MALİYETİ DÜŞÜK, ETKİSİ BÜYÜK

Rejim, düşük maliyetine (yaklaşık 50 dolar) karşın büyük yıkım etkisi sebebi ile varil bombalarını kullanıyor.

Bu bombalarla genellikle sivil yerleri hedef alan rejim, en yüksek can kaybının ve büyük yıkımların meydana gelmesini amaçlıyor. İçine konulan patlayıcı oranına göre bombalar, 50-200 metrelik bölgede tahribata sebep oluyor.

Atılış biçimi askeri terminolojide "serbest düşüş ilkesi" olarak belirtilen varil bombaları, yerleşim alanlarına verdikleri hasarla sivilleri göçe mecbur bırakıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal