Esad Nerede ' ABD Medyasından Yeni İddia

ABD medyası Trump’ın Suriye'ye askeri operasyon ihtimaline karşı Esad'ın Şam'daki başkanlık sarayından ayrılarak Rusya askeri kuvvetlerine ait hava üssüne sığındığı iddia edildi.

13.04.2018-09:20 - (Son Güncelleme: 13.04.2018-09:03) Esad Nerede ' ABD Medyasından Yeni İddia

ABD ve müttefiki olan ülkelerin Suriye’ye karşı askeri operasyon düzenleme düşünceleri sürerken, Amerikan medyasından bir iddia daha geldi.

Haberlerden edinilen bilgilere göre, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın Rus askerleri eşliğinde Başkent Şam’da bulunan başkanlık sarayından ayrıldığı ve Rusya’nın Lazkiye’nin güney doğusunda bulunan Hmeymim Askeri Hava Üssü’ne sığındığı öne sürüldü. Esad’ın pencereleri olmayan bir barınakta bulunduğu, yanında kendisinden başka Suriyeli yetkilinin de olmadığı ifade edildi.

Amerikan medyasında, 7 Amerika Birleşik Devletlerine ait askeri uçağının Doğu Akdeniz kıyılarında, Rusya’nın Hmeymim Hava Üssü ile Tartus Deniz Üssü semalarında keşif uçuşları düzenledikleri de belirtildi.

ŞAM'DA ASKERİ HAZIRLIK YAPILIYOR

Müttefik ülkelerin medya organlarına konuşan Şam sakinleri de başkentte ordunun olası bir saldırıya karşı hazırlık yaptığını ifade ettiler. Habercilere konuşan iki kent sakini, askeri konvoyların Perşembe sabahı Şam'ın batısında bulunan Lübnan sınırına doğru ilerlediklerini söyledi. Basın mensuplarının başka kaynaklardan aldığı bilgilere göre, Suriye hükümetinin müttefiki olan Hizbullah güçleri de, Şam'ın batısında, olası bir askeri müdahalenin hedefi olabilecek noktalardan uzakta yeniden konuşlanmaya başladılar. Basın mensuplarına konuşan bir diğer kent sakinleri ise, ağır silahlı askerlerin yüzlerce kontrol noktalarını denetledikleri bilgisini verdi.

İRAN'A KAÇTI İDDİASI YALAN ÇIKMIŞTI

Kısa bir süre önce de Amerikan medyası tarafından Esad'ın İran'a kaçtığı iddia edilmişti. Fakat Beşar Esad, Suriye'nin başkenti Şam'da görüntülenmişti.

Esad geçtiğimiz gün Suriye’nin başkenti Şam'da dini akademisyenler ve entelektüellerin katılım gösterdiği Ulusun Birliği Konferansı'na katıldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal