Ersin Tatar Cumhurbaşkanlığı Görevi İçin Ant İçti

Ersin Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi'nde Cumhurbaşkanlığı vazifesi için yemin etti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Tatar'ın yemin merasimine katıldı.

23.10.2020-17:07 - (Son Güncelleme: 23.10.2020-18:25)

KKTC'de Cumhurbaşkanı olarak seçilen Ersin Tatar için KKTC Cumhuriyet Meclisi'nde yemin töreni gerçekleştirildi.

Meclis'e gelişinde Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay aracılığıyla karşılanan KKTC'nin beşinci Cumhurbaşkanı Tatar, askeri birliğe selam verdi.

ERSİN TATAR YEMİN ETTİ

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, ardından Uluçay il Şeref Salonu'na geçiş yaptı ve bir müddet sonra Uluçay'ın Genel Kurulu açmasının akabinden Meclis Genel Kurul Salonu'na giderek Cumhurbaşkanlığı yemini etti.

KKTC Cumhurbaşkanı'nın, okuduğu yemin metninde şu ifadeler yer aldı:

'Devletin varlığını ve bağımsızlığını, yurdun ve halkın bölünmez bütünlüğünü, halkın kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ve Atatürk ilkelerine bağlı kalacağıma; halkımın refah ve mutluluğu için çalışacağıma; her yurttaşın insan haklarından ve temel hak ile özgürlüklerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa ve yasalara bağlılıktan ayrılmayacağıma; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma namusum ve şerefim üzerine ant içerim.'

YİRMİ BİR PARE TOP ATIŞI

Ersin Tatar'ın yemin etmesinin akabinden Genel Kurul Salonu'nda İstiklal Marşı okundu, meclis bahçesinde yirmi bir pare top atışı yapıldı.

DEVİR TESLİM

Ersin Tatar ardından Lefkoşa'da yer alan Atatürk Anıtı, Kıbrıs Türk Halkının Varoluş Mücadelesi Önderi Dr. Fazıl Küçük'ün anıt kabri ile Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın anıt kabrine çelenk sundu.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, saat 17.00'da Cumhurbaşkanlığı'nda yapılan devir teslim törenin ardından yeni vazifesine başladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal