Ermistan'dan Paşinyan Alanlarda Gövde Gösterisi Yaptı

Ermenistan'da, polis tarafından gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan muhalif lider Nikol Paşinyan, Başbakanlık makamında geçici görevi yapan Karen Karapetyan ile görüşerek Ermenistan için neler yapılabileceğini konuşacak.

24.04.2018-10:21 - (Son Güncelleme: 24.04.2018-12:30) Ermistan'dan Paşinyan Alanlarda Gövde Gösterisi Yaptı

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da vekil Paşinyan tarafından başlatılan eylemler "kadife devrim"e doğru dönüşüm yaşadı. "Kadife Devrim kazandı" diyen lider Paşinyan yine de bunun kendileri için sadece bir başlangıç olduğunu söyledi.

SERBEST BIRAKILDI

Ermenistan'da cereyan eden hükümet krizi devamında Serj Sarkisyan'ın istifasını getirmişti. Bununla birlikte güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan Paşinyan da serbest bırakılmasının ardından alanlara geri dönerek güç gösterisi yaptı.

Kutlama ve eğlence gösterilerine katılan muhalif Paşinyan, protestocularla bir araya geldi. Başbakanlığa talip olan lider Paşinyan, sosyal paylaşım sitesi olan Facebook sayfasında yaptığı açıklamada da, "Ermenistan Cumhuriyeti'nin gururlu halkı. Siz kazandınız. Kimse bu zaferi sizlerden alamaz. Hepinizi kutluyorum" şeklinde konuştu.

Ermenistan Parlamentosu'nun vekillerinden muhalif Paşinyan, istifa eden Başbakan Serj Sarkisyan karşıtı protesto gösterilerinin lideriydi.

ERMENİSTAN'DA SOKAK OLAYLARI

Vekil Paşinyan ile birlikte iki muhalif lider ve 200'e yakın eylemci de gösteriler sırasında gözaltına alınmışlardı.

Serj Sarkisyan'ın 2 dönem süren cumhurbaşkanlığının sonrasında başbakan olması sonrası Ermenistan'ın başkenti Erivan'da 11 gün boyunca devam eden eylemler yapılmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal