Ermenistan’dan Misket Bombası ve Fosfor Gazı ile Saldırı!

Ateşkesi ihlal eden Ermenistan bu kez de bölgedeki savunmasız halka misket bombası ve fosfor gazı ile saldırıyor.

15.10.2020-09:54 - (Son Güncelleme: 15.10.2020-09:34)

Savaş hukukunu göz ardı eden Ermenistan, Azerbaycan sınırındaki sivil halkı misket bombası ve fosfor gazı ile hedef alıyor.

Azerbaycan Hukuki ve insan Hakları Meseleleri Daire Başkanı Yarbay Samet Aliyev tarafından aktarılan bilgilendirme tam olarak şöyledir:

''Ermenistan tarafından atılan Fuzuli, Yevlax, Goranboy, Gence ve Terter arazilerinde 88 adet patlamayan bomba, 863 mühimmat, 2 drone, 178 roket mermisi bulundu. Bunun yanında Ermenistan SKAT, Tocka-u roket sistemi, misket bombası ve fosfor gazı kullanıyor. Misket bombası ve fosfor gazı silahlı kuvvetlerimiz tarafından etkisiz hale getirildi'' 

18 gündür devam eden Ermeni saldırıları, onlarca sivilin ölümüne yol açtı. 

Ermenistan tarafından açılan ateşle ülkenin en büyük ikinci kenti olan Gence'de 10 sivil can verdi. Çatışmalar devam ederken, Ermenistan tarafından işgal edilen 36 kentte güvenlik önlemleri alınırken, Azerbaycan askerlerince kontrol altına alındı.

27 Eylül'den bugüne kadar Ermenistan tarafından yapılan saldırılarda 42 sivil ölürken, 20 sivil ise yaralandı. 1479 müstakil konut, 66 yüksek katlı konut ve 241 işletme de maddi hasar söz konusu oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal