Ermenistan'da Eylemler Şiddetlendi! Başbakan Herkese Çağrıda Bulundu

Ermenistan'da Nikol Paşinyan'ın başlattığı eylemler ülkeyi yaşanmaz hale getirdi. Her yer kitlendi ve Başbakan Karapetyan herkese sükunet çağrısında bulundu.

02.05.2018-17:49 - (Son Güncelleme: 02.05.2018-17:44) Ermenistan'da Eylemler Şiddetlendi! Başbakan Herkese Çağrıda Bulundu

Ermenistan’da protesto hareketin lideri Nikol Paşinyan'ın, Başbakan seçilememesinin sonrasında yaptığı çağrı üzerine başlayan protestolar Ermenistan genelinde büyüyerek sürüyor.

Başkent Erivan'da hayatı durma noktasına getiren eylemlerin çoğalması üzerine Ermenistan'ın Geçici Başbakanı Karen Karapetyan yazılı basın açıklamasını yaptı.

Ermenistan’daki bütün siyasi odaklara irade, kararlılık ve esneklikle müzakere masasına oturma çağrısında bulunan Başbakan Karapetyan, açıklamada, “Siyasi krizin üstesinden gelmek için ne kadar zor olursa olsun medeni ve çabuk çözümlere gereksinim olduğunun hepimiz farkındayız’’ şeklinde konuştu.

Başbakan Karapetyan, Başbakanlık seçimiyle alakalı da “Başbakan, sadece Meclis’te anayasal yollarla seçilebilir. Teorik veya pratik başka hiçbir çözüm yoktur. Ermenistan’ın bu testi müşterek bir şekilde geçeceğinden eminim’’ yorumunda bulundu.

PROTESTO EYLEMLERİ ARTIYOR

Diğer yandan, başta başkent Erivan olmak üzere Ermenistan genelinde protesto gösterileri artarak devam ediyor.

Meclis’te muhalefet partileri faaliyetlere katılmama kararı aldığı için Genel Kurul toplanamıyor.

Bazı eylemcilerin telefon ve sosyal medya yolu ile milletvekillerini rahatsız etmesi ve ikametlerinin önünde eylemler başlatması üzerine Ermenistan Parlamentosu Başkanı Ara Babloyan, milletvekillerine yönelik tehditlere son verilmesi çağrısı yaptı.

Ermenistan genelinde demiryolları kapatıldığı için ülke içinde vülke dışına tren seferlerinin yapılamadığı ifade edilirken, tren seferlerinin ne zaman tekrar başlayacağı konusunda henüz resmi bilgi verilmiyor.

Ermenistan’da bir çok yer ulaşıma kapandı, işgalciler her yerde bulunuyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal