Ermenistan'da Cumhuriyet Parti: Başbakanı Seçeceğiz

Ermenistan'da iktidardaki Cumhuriyetçi Parti'nin Meclis’teki grup başkanı Vagram Bagdasaryan, partisinin başbakanlık seçimleri için aday çıkarmayacağını ve 8 Mayıs tarihinde yapılacak ikinci turda Ermenistan’da başbakanın seçileceğini açıkladı.

02.05.2018-22:14 - (Son Güncelleme: 02.05.2018-22:09) Ermenistan'da Cumhuriyet Parti: Başbakanı Seçeceğiz

Cumhuriyetçi Parti grubunun toplantısının sonrasında basın çalışanlarına seçimle ilgili açıklamalarda bulunan Bagdasaryan, şu şekilde konuştu: “Ermenistan’ın 8 Mayıs’ta bir başbakanı olacak. Cumhuriyetçi Parti bu göreve aday çıkarmayacak ve parlamentonun 3’te 1’inin çıkaracağı adaya destek verecek.”

'POLİS MÜDAHALE ETMEDİ'

Meclis’te bugün yapılan oylamada başbakan seçilemeyen muhalif vekil Nikol Paşinyan'ın sivil itaatsizlik çağrısı üzerine eylemciler alanlara çıkarak, Ermenistan genelinde ana yolları, demiryollarını ve köprüleri kapattı. Emniyet güçlerinin protestoculara müdahale etmemesi dikkat çekti.

'SANDIĞA GİTMEYECEKLERDİ'

Ermenistan'da parlamento başbakan seçmek için 8 Mayıs'ta bir kez daha bir araya gelecek. Parlamentonun çoğunluğun desteği ile 2. defa başbakan seçememesi halinde ülkede seçimler yapılacak. Aday Paşinyan sandığa gidilmesi halinde muhaliflerin seçimleri boykot edebileceğini belirtmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal