Ermenistan-Azerbaycan Gerilimi Rusya’ya Sıçradı!

Ermeni unsurlarının Azerbaycan'a top atışlarıyla saldırı düzenlemesinin ardından başlayan Ermenistan-Azerbaycan gerginlik, her iki ülke halkından oldukça fazla kişinin yaşadığı Rusya’da da yankı uyandırdı.Meydana gelen olaylar sebebiyle Rus polisi oldukça Ermeni ve Azerbaycan vatandaşını gözaltına aldı.

25.07.2020-18:25 - (Son Güncelleme: 25.07.2020-18:10) Ermenistan-Azerbaycan Gerilimi Rusya’ya Sıçradı!

Ermenistan'ın Azerbaycan sınırlarına top atışlarıyla başlayan saldırılarda her iki ülkeden asker ve siviller hayatını kaydetti. Ermenistan'ın saldırılarına misliyle yanıt veren Azerbaycan'a en büyük destek ülkemizden gelirken Rusya da iki ülke arasındaki yüksek tansiyon sebebiyle güç anlara sahne oluyor.

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov geçen gün Rus medyasına yaptığı açıklamasında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in iki ülke arasındaki olayları yakından takip ettiğini belirterek, Putin'in vaziyeti yakından izlediğini ve bölgede yaşanan vaziyetin Rusya tarafında oldukça hassas olduğu ifadelerini kullandığını belirtti.

Ülkeler arasındaki yüksek tansiyon sürerken Azerbaycan ile Ermenistan nüfusunun en fazla olduğu Rusya'da da provokasyon ve çatışmalar yaşanmaya başladı.

PEK ÇOK YERDE SALDIRI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Azerbaycan ile Ermenistan hududunda meydana gelen çatışmadan sonra Rusya'nın başkenti Moskova'da oldukça fazla nüfusa sahip Ermeniler ve Azerbaycanlılar arasında çatışmalar yaşanmaya başladı.

Öğrenilen bilgilere göre ellerine taş, sopa ile demir çubuklar alan bir takım Ermeniler, Bratislavskaya Caddesi’ndeki bir Azerbaycan restoranına giderek restoranın içinde taş üstünde taş bırakmadı. Bu saldırganlığın üzerine Azerbaycanlılar da tekrar Moskova'daki Maryino kasabasındaki Ermenilere ait inşaat malzemeleri satan bir dükkana saldırı yaparak yanıt verdi.

Ermeniler de bu durumun üzerine daha fazla bir araya gelerek Azerbaycanlıların oldukça nüfusu olduğu Moskova'daki Troitsky ile Novomoskovsky idari bölgesinde saldırılar düzenledi. Azerbaycanlılar da Ermenilerin saldırısı üzerine gruplar olarak bir araya gelerek Ermenilere yanıt verdi.

MOSKOVA POLİSİ DOKUZ KİŞİYİ GÖZALTINA ALDI

Meydana gelen şiddet olaylarının çoğalmasıyla beraber Moskova polisi harekete geçerek çatışma alanlarındaki güvenlik tedbirlerini arttırdı.

Gelen resmi açıklamaya bakıldığında, bölgelerde kavgaları kesmek için ek kuvvetler yollandığı, yapılan müdahaleler neticesinde Ermenistan ve Azerbaycan vatandaşı olan toplam dokuz şahsın gözaltına alındığı bildirildi.

Tansiyonun daha fazla yükselmesinden kaygılanan Rus polisin Moskova'nın genelinde güvenlik tedbirlerini artırdığı ve istihbarat görevlilerinin her iki ülke vatandaşlarını yakından takip etmeye başladığı kaydedildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal