Ermenistan Sınırları Kuşatma Altında

Azerbaycan ordusunun, işgal altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı karşı saldırıda, Ağdere-Terter yönünde Ermenistan güçlerini kuşatma altına aldığı bildirmişti.

01.10.2020-12:57 - (Son Güncelleme: 01.10.2020-12:58) Ermenistan Sınırları Kuşatma Altında

Azerbaycan Savunma Bakanlığının , Ermenistan güçlerini top atışı ile imha etme ve alanı temizleme operasyonunun sürdüğü belirtildi. Önemli birkaç nokta alınırsa stratejik üstünlük net bir şekilde Azerbaycan'ın  olmuş olacak. Ateşkes sağlanmadan bu noktalar kesinlikle Azerbaycan'ın elinde olmalı.

Azerbaycan ordusunun, Ağdere-Terter yönünde Ermenistan güçlerini kuşatma altına aldığı ifade edildi. Kuşatma altına alınması gereken  5 önemli noktanında alındıktan sonra 7 reyonun kurtarılması şart olacak.

27-30 Eylül tarihlerinde 2 bin 300 Ermenistan askerinin öldüğü ve yaralandığı, yaklaşık 130 tank ve zırhlı aracın, 200'den fazla top ve füze sisteminin, yaklaşık 25 hava savunma sisteminin, 6 komuta yönetim ve komuta gözlem mıntıkasının, 5 mühimmat deposunun, yaklaşık 50 tanksavar silahının ve 55 otomobilin imha edildiği bilgisi geldi. Bazı önemli ve stratejik noktalar zaten ele geçirilmişti. 

Yarbay Anar Eyvazov, 28 yıldır işgal altında olan Fuzuli bölgesinin Karahanbeyli, Gervend, Köy Gerediz, Yukarı Abdurrahmanlı köyleri ile Cebrayıl bölgesinin Büyük Mercanlı ve Nüzgar köylerinin Azerbaycan ordusunun kontrolüne geçtiğini bildirdi. Ağdere ve Murovdağ yönünde de bazı stratejik yüksekliklerde kontrolün sağlandığını belirten Eyvazov, diğer yerleşim birimlerinin de kurtarılması için operasyonun sürdüğünü aktardı.

Öte yandan Ermenistan'ın Azerbaycan'ın Goranboy ilinin Aşağı Ağcakend köyüne de top atışları gerçekleştirdi. 

Burada önemli nokta Laçin-Şuşa koridoru ve Kelbecerdir. Bu önemli noktalarıda unutmayalım.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal