Ermenistan Protesto: Askeri Üniformalılar Sokağa Çıktı

Bölgedeki kaynaklardan gelen haberlere göre, Ermenistan'da yüzlerce protestocu, askeri üniformalarla başkent Erivan'da sokaklara çıktı. Olayla ilgili olarak Ermenistan Savunma Bakanlığı'ndan bir açıklama yapıldı

23.04.2018-12:51 - (Son Güncelleme: 23.04.2018-15:29) Ermenistan Protesto: Askeri Üniformalılar Sokağa Çıktı

Bölgedeki kaynaklardan gelen haberlere göre, Ermenistan'da yüzlerce protestocu, askeri üniformalarla başkent Erivan'da sokaklara çıktı. Olayla ilgili olarak Ermenistan Savunma Bakanlığı'ndan bir açıklama yapıldığı bilgisi geldi. Açıklamaya göre, hükümet karşıtı protestolara katılan askerlerle ilgili bir kınama mesajı yayınlandı.

Ermenistan'da yüzlerce protestocu, askeri üniformalarla başkent Erivan'da hükümete karşı sokaklara çıktı. Hükümet karşıtı protestoların gün geçtikçe artan Ermenistan'da sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bölgeden gelen habere göre, başkent Erivan'da askeri üniformalı yüzlerce Ermeni hükümet karşıtı protestolara katılmak için sokaklara çıktı. Ermenistan Savunma Bakanlığı, hükümet karşıtı protestolara katılan askerlerle ilgili bir kınama mesajı yayınladı ve protestolara katılan askerler konusunda yasal tedbirler alınacağını en sert ifadelerle duyurdu.

PROTESTOLARIN SEBEBİ NE?

Hükümet karşıtları anayasa değişikliğiyle iki dönemlik cumhurbaşkanlığı süresi sona erince geçen hafta parlamentoda başbakanlığa tekrar getirilen Sarkisyan'ın istifa etmesini istiyor.

Başbakanlık makamının yetkilerini artıran anayasa değişikliğinin Sarkisyan'ın iktidarda kalması amaı ile getirildiğini savunan hükümet karşıtları, bütün yetkilerin başbakanda toplanmasına karşı çıkıyor ve Serj Sarkisyan'ın başbakanlık görevinden derhal istifa etmesini istiyor. Serj Sarkisyan, 17 Nisan'da parlamentoda yapılan oylamada başbakan seçilmişti.

Yetkileri anayasa referandumu ile kısıtlanan cumhurbaşkanlığı makamına ise geçtiğimiz ay Armen Sarkisyan seçilmiş ve geçen hafta yemin ederek cumhurbaşkanlığı görevini eski cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'dan devralmıştı.

Dün Serj Sarkisyan ile muhalif lider Nikol Paşinyan arasında yapılan görüşme sadece üç dakika sürmüş, görüşmenin ardından Nikol Paşinyan gözaltına alınmıştı. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal