Ermenistan - PKK İş Birliği

Son dönemde Azarbeycan-Ermenistan sınırında tansiyon yüksek,bölgede Azerbaycan stratejik noktaları ele geçirdi. Ermenistan vurkaç taktiği ve geri çekilerek ilerliyor.

28.09.2020-15:03 - (Son Güncelleme: 28.09.2020-14:07) Ermenistan - PKK İş Birliği

Haber365 Özel/ HASAN BİRGÜL

Azerbaycan-Ermenistan sınırında  tansiyon yüksek, Ermenistan sivillere saldırması sonucu bölge bir anda karışırken Azerbaycan tam taaruza geçerek Dağlık Karabağ'da stratejik bölgeleri ele geçirmeyi başarmıştır. Ermenistan-PKK benzerliği uzun süredir konuşuluyor tartışılıyor bu süreçte ciddi manada birbirlerini lojistik bakımdan eğitim yönünden birbirlerini destekliyorlar. Yabancı Terörist Savaşçı kavramını duymuşsunuzdur. Örgütlerde para veya herhangi bir başka motivasyon karşılığında savaşan paramiliter kadrolar inşaa etmek için kullanılıyor. Paralı Lejyoner Savaşçılar gibi..

ERMENİSTAN PKK BİRLİĞİ

Uluslararası nitelikteki Ermeni terörizmi, 1973 yılında ortaya çıkarak 1974 Kıbrıs barış harekatını müteakip yurtdışında bulunan vatandaşlarımız ve temsilciliklerimize yönelik sabotaj, suikast ve saldırı türü terör hareketleri ile kendini göstermeye başlamıştır.

Başta Ermeni terör örgütü ASALA olmak üzere 1984 yılına kadar eylemler sürdürmüş ve l970'li yıllarda çeşitli legal siyasi oluşumlar içinde kendisini göstermeye başlayan Kürtçülük hareketini, terör örgütü PKK ile ivme kazanması üzerine, yerini Abdullah Öcalan liderliğinde Kürt-Türk ayırmadan öldürebilen, katliamlarla ismini duyurmaya çalışan PKK terör örgütüne bırakmıştır.

Ermeni terör örgütü, dış dünyanın tepkileri üzerine 1980'li yıllarda sistem değiştirerek, PKK terör örgütü ile işbirliğine gitmişlerdir. 1984 yılında cereyan eden Eruh ve Şemdinli baskınlarıyla PKK sahneye itilmiş ve Asala-Ermeni terörü geri plana çekilmiştir. Ermeniler ile PKK arasındaki bağlantıyı ortaya koyan bazı somut örnekleri görücez.

Terör örgütü PKK, 20-28 Nisan 1980 tarihini 'Kızıl Hafta' olarak ilan etmiş ve 24 Nisan tarihini sözde Ermenilerin katledilme günü olarak anarak ve toplantılar yapmaya başlamıştır.
8 Nisan 1980 tarihinde Lübnan'ın Sidon kentinde PKK ve ASALA terör örgütleri ortak basın toplantısı organize etmişler ve toplantı sonucu bir deklarasyon yayınlamışlardır. Fakat bu olayın tepki çekmesi üzerine ilişkilerin illegal alanda gizli olarak sürdürülmesi kararlaştırılmıştır.

Toplantı akabinde 9 Kasım 1980 tarihinde Strazburg Başkonsolosluğumuza, 19 Kasım 1980 tarihinde ise Roma Türk Hava Yolları büromuza yönelik olarak düzenlenen saldırılar, PKK ve ASALA terör örgütleri tarafından ortaklaşa üstlenilmiştir. Bölücü terörist elebaşı Abdullah Öcalan, Ermeni Yazarlar Birliği tarafından büyük Ermenistan hayali fikrine olan katkılarından dolayı onur üyeliğine seçilmiştir.

Ermeni Halk Hareketi'nin bünyesinde, bir çok Avrupa ülkesinde olduğu gibi bir Kürdistan Komitesi oluşturulmuştur.4 Haziran 1993 tarihinde; Ermeni Hınçak Partisi, ASALA ve PKK terör örgütü mensuplarının katılımıyla Batı Beyrut'ta bulunan PKK terör örgütü merkezinde bir toplantı yapılmıştır.

Ermeni-PKK ilişkisiyle ilgili bir başka çarpıcı örnek ise, 6- 9 Ocak 1993 tarihlerinde Beyrut'taki iki ayrı kilisede düzenlenen ve Lübnan Ermeni Ortodoks Başpiskoposu, Ermeni Parti yetkilileri ile 150 gencin katıldığı toplantılarda kullanılan şu ifadeler herşeyi net bir şekilde anlatıyor;

Ermeni toplumu gittikçe büyümekte ve ekonomik yönden güçlenmektedir.
Geliştirilen propaganda faaliyetleri sayesinde, bütün dünyada sözde soykırım daha iyi bilinmeye başlanmıştır.Ermenistan devleti kurulmuştur, her geçen gün toprakları genişlemektedir ve atalarının intikamını mutlaka alacaklardır.

Başta ABD,Rusya,Fransa,İran  olmak üzere, diğer batılı ülkeler de Karabağ'da sürdürülen savaşta Ermenileri haklı bulmaktadırlar. Bu fırsatı değerlendirmek gerekir ve Karabağ'da savaşan Ermeni gençlerine yenileri katılacaktır.


Türkiye'de -PKK terör örgütü ile yapılan mücadele kastedilerek  iç savaş devam edecek, Türk ekonomisi sıfır noktasına gelecek ve vatandaşlar baş kaldıracaklardır. Sözler değiştirilmeden metne aktarılmıştır. Ancak bir örgütün bir devlete kendi silahlı unsurlarını ihraç ettiği görülmüş değil. İşte terör örgütü PKK bunu yaptı, yapıyor. Terörist ihraç ediyor.

 PKK, kadrosundaki 15 bin teröristi Ermenistan'a vermeyi teklif etti. Çok yakın bir zamanda hemde görüşmeler Irak'ta ve Ermenistan'da gerçekleşti. Ermenistan devlet yetkilileri amaçsız bir biçimde PKK yöneticileriyle sıklıkla  bir araya gelip görüşerek bu süreci yürütüyorlar.

Ermenistan, Türkiye yanlısı Azerbaycan'a, Türkiye düşmanı PKK'lı teröristler üzerinden de saldırmak istiyor.

Örgütün 2015'te hezimete uğradığı hendek kalkışmalarından sonra Türkiye'nin herhangi bir noktasında barınabilme imkân ve ihtimali minimize edildi. 

2018'den sonra Kuzey Irak'ta başlayan ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölgede kalıcı üsler kurmasına vesile olan operasyonlar nedeniyle örgüt Irak'ta da sıkışmış vaziyette. Terörist unsurlar, örgütün ikiz kardeşi PYD tarafından domine edilmiş  Suriye sahasından başka yerde işe yaramıyor. Ermenistan'a taşeron örgüt olmuş durumdalar.

Pkk terör örgütünün Ermenistan'daki yayın kaynakları;Reya Taze ve Bota Redaksiyon adlı gazetelerin PKK terör örgütü kontrolünde Kiril Alfabesiyle yazıldığı ve PKK terör örgütünün propagandasını yaptığı bilinmektedir. Bu gazeteler Türkiye ve Avrupa'dan gelen PKK terör örgütü mensuplarınca yayımlanmaktadır.

PKK- ASALA İSİMLER FARKLI ROLLER AYNI

Bağımsız görünümü altında ASALA, terörün en acımasız katliamlarıyla kendini göstermiştir. Manevi ve psikolojik desteği, temas ve ilişkiler ortamını Hınçaklardan alan ASALA, insanlık dışı terör eylemlerine girişmiştir. Ermeni terörü, yurt dışındaki Türk görevlilerine, temsilciliklerine ve kuruluşlarına yönelik silahlı saldırılar şeklinde kısa zamanda hızlı bir tırmanış göstererek yoğunluk kazanmıştır. 

Avrupa ve doğu ülkeleri ile Suriye ve Lübnan'da üsler edinen Ermeniler, Kıbrıs Rumları ve Yunanistan ile işbirliği içine girerek eylemlerini gerçekleştirmişlerdir. Rusya ve İran'dan destek görmüş. Fransa'da lojistik destek bile sağlamışlardır.

1987 yılında bölücü terör örgütü PKK ile Ermeniler arasında bir anlaşma yapılmıştır. Söz konusu anlaşmanın hükümlerini size aktarıyım;


Ermeniler PKK terör örgütü içinde eğitim faaliyetlerinde bulunacaklar
PKK terör örgütüne her yıl için adam başına 5.000 ABD Doları ödenecek
Ermeniler küçük çaplı eylemlere katılacaklar
Yapılan bu anlaşmanın akabinde örgüt içerisinde Ermenilerin sivrilmeleri üzerine, PKK-ASALA ilişkilerinden sorumlu Hermez Samurouyan adlı şahısla birlikte 18 Nisan 1990 tarihinde yapılan toplantıda şu kararlar da alınmıştır.

PKK ve ASALA terör örgütlerinin artık ortak yönetilecektir
Türkiye'de güvenlik kuvvetlerine yönelik eylemlerde istihbaratı Ermeniler yapacak.
Muhtemel devrimden sonra elde edilen topraklar eşit olarak bölüşülecek.
Kamp masraflarının % 75'ini Ermeniler karşılayacak.
Türkiye'deki metropol şehirlerde eylemler yapılacak.


1992'den itibaren Kuzey Irak'ta üslenen terör örgütü PKK'ya karşı gerçekleştirilen sınır ötesi operasyonlarda örgütün büyük darbeler alması ve barınma imkanlarını kaybetmesi üzerine bir kısım örgüt mensuplarının İran ve Ermenistan'a geçmeleri ile PKK terör örgütünün Ermenistan'daki aktif faaliyetleri başlamıştır.

Bu bilgi notunu paylaşmakta fayda var; PKK terör örgütü mensubunun Ermenilerle beraber Azeri Türklerine karşı savaşmak için 3 araçla Urumiye'den Ermenistan'a hareket ettiği bilinmektedir.

Türkiye'nin PKK'ya ve teröre geçit vermeyen operasyonları, terör örgütüne alanı adeta dar etti. Özellikle Suriye ve Irak'ta yürütülen operasyonlarla hem yurt içindeki hem de yurt dışındaki faaliyetleri kesilme noktasına gelen PKK'lılar, çareyi Ermenistan'da arıyor. 

Azerbaycanlı gazeteci Agil Alesger, Ermenistan'ın göçmenlere ve mültecilere Karabağ'ı açma bahanesiyle PKK'lı ve ASALA'cı teröristilere burada ev sahipliği gerçekleştirdiğini açıkladı. 

Şu anda hem Suriye hem de Irak'tan PKK /YPG'li teröristler Irak ve İran üzerinden Ermenistan'a gelmektedirler. İran bu noktada adeta otoban vazifesi görmektedir. Rusya zaten çarlık ve sovyet döneminden beri Ermenistan'ı desteklerken Fransa lobi çalışması yaparak adeta reklamlarını yapmaktadır.

Azerbaycan ve Türkiye Tek Millet İki Devlet düsturuyla hareket edip gelen tacizlere net bir şekilde cevap vermektedir. 400 PKK'lının İran'dan geçiş için hazırlık yaptığına ilişkin bilgiler var. Bir bilgi notu daha aktarmak istiyorum. Paris'teki Ermenistan Konsolosluğu adeta bir örgüt evi gibi çalışmakta. Teröristlere vize verilmesi işlemleri yapılmakta, belli bir miktarda Schengen vizesiyle teröristleri Avrupa'da dolaştırmaktadırlar. Hem Sahada Hem Masada Can Azerbaycan'ın yanındayız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal