Ermenistan Meclisi Başbakanı Seçecek

Ermenistan Meclis’i, Ermenistan’ın yeni başbakanını seçmek için toplanıyor. Meclis’te yapılacak oylamada başbakan adayı olan tek kişi ise muhalif vekil Nikol Paşinyan.

08.05.2018-12:13 - (Son Güncelleme: 08.05.2018-12:10) Ermenistan Meclisi Başbakanı Seçecek

Ermenistan'da parlamento, ülkede nisan ayından beri süren siyasal krizin sona erdirebilecek bir oylama için tekrardan bir araya gelecek. Ermenistan’da iktidarda olan Cumhuriyetçi Parti, parlamento üyelerinin üçte birinin desteğini alması halinde başbakan adayı olan kişiyi destekleyeceklerini ifade etmişti.

TEK ADAY NİKOL PAŞİNYAN

Bu açıklama, Ermenistan’da nisan ayından beri süren gösterilerin lideri olan muhalif vekil Paşinyan'ın başbakan olarak seçilebileceği manasına geliyor. Zira Nikol Paşinyan, parlamentodaki oylamada yer alacak olan tek başbakan adayı.

Vekil Paşinyan, parlamentoda geçen hafta yapılan oylamada Cumhuriyetçi Parti'nin desteğini alamadığı için başbakan olamamıştı. Bunun ardından muhalif Paşinyan'ın destekçileri yeniden alanlara dökülmüştü.

Nikol Paşinyan, Ermenistan'da 2008'den beri devlet başkanı olarak vazife yapan Serj Sarkisyan'ın, anayasa gereğince yeniden bu göreve gelemeyeceği için başbakan olarak atanmasına karşı gerçekleştirilen kalabalık gösterilerin lideriydi.

Sarkisyan protestolar sebebiyle başbakan olarak atanmasından altı gün sonra görevinden istifa etmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal