Ermenistan Eski Başbakanı Paşinyan'a İstifa Çağrısı Yaptı

Ermenistan'ın ilk başbakanı Mikaeli Manukyan, Azerbaycan ile yaşanan çatışmalarda büyük kayıplar veren ülkenin mevcut Başbakanı Paşinyan'a istifa çağrısında bulundu.

27.10.2020-16:06 - (Son Güncelleme: 27.10.2020-15:48) Ermenistan Eski Başbakanı Paşinyan'a İstifa Çağrısı Yaptı

Azerbaycan ordusu ile 27 Eylül'den beri devam eden çatışmalarda ağır kayıplar vermesiyle uluslararası alanda kendine destekçi arayan Nikol Paşinyan'a bir darbe de Ermenistan'ın ilk başbakanı Vazgen Mikaeli Manukyan'dan geldi. Manukyan, Ermenistan hükümetine istifa çağrısında bulunarak "Bugün tarihimizin en utanç verici sayfalarından birinde yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

"UTANÇ VERİCİ GÜNLER YAŞIYORUZ"

Ermenistan'ın utanç verici günler yaşadığını söyleyen Manukyan, "Sadece Karabağ değil, aynı zamanda Ermenistan ve Ermenilerin geleceği de tehlikede. Durumu değiştirmek mümkün. Ancak mevcut hükümetle değil." diyerek Paşinyan'a istifa çağrısında bulundu.

"HER ŞEYİ KAYBEDEBİLİRİZ"

Ülkeye yıkıcı darbeler vurmadan hükümetin tüm gücünü orduya devretmesi gerektiğini dile getiren Manukyan, "Bütün iktidarı ele geçiren ordu, mevcut savaş durumu için gerekli önlemleri almalı ve Karabağ ile ortak bir ‘Savunma Komitesi’ kurmalıdır. Kurtuluşun tek yolu budur. Aksi takdirde her şeyi kaybedebiliriz" diye konuştu.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal