Ermenistan Devlet Başkanı: Ülkede Eylemler Tehlikeli Noktada

Ermenistan Devlet Başkanı Armen Sarkissian, ülke içindeki durumun tehlikeyi çizgiye vardığını ifade ederek, ‘sağduyu ve diyalog arayışı’ için Ermenilere seslendi.

22.04.2018-20:34 - (Son Güncelleme: 22.04.2018-20:31) Ermenistan Devlet Başkanı: Ülkede Eylemler Tehlikeli Noktada

Ermenistan Devlet Başkanı’nın sitesinde yayınlanan yazılı açıklamada, “Ermenistan’da ki eylemler tehlikeli çizgiye vardı ve bu aşama, geri dönüşü olmayan sonuçlara sebep olabilir. Maalesef, daha önce yapılan anlaşmaya rağmen (Serj Sarkisyan ile muhalif lider Nikol Paşinyan arasındaki) görüşme yarıda kesildi, oysa ki bu ikili görüşme sürecin rahatlamasını ve gerginliğin azalmasını sağlayabilirdi”  şeklinde söylendi.

Başbakana ve eylemcilere Ermenistan’daki istikrarın bozulmasına sebep olabilecek yıkıcı davranışlardan uzaklaşma ve müzakere arayışlarını sürdürme çağrısı yapan Sarkissian, “Tüm halkımızı, diasporadaki milletimizi olayları germe girişimlerinden kaçınmaya ve sağduyulu olmaya çağırıyorum” şeklinde seslendi.

Başbakanlığı onaylanan eski Devlet Başkanı Serj Sarkisyan, bugün protestocuların eylemlerine liderlik yapan muhalif milletvekili Nikol Paşinyan ile yaptığı görüşmeyi yarıda kesmiş ve görüşme toplam 3 dakika sürmüştü.

Başarısız müzakerenin sonrasında güvenlik güçleri, Erivan’daki eylemcileri dağılmadıkları için müdahale etmiş, müdahale sırasında muhalif liderler Paşinyan, Ararat Mirzoyan ve Sasun Mikaelyan meydandan uzaklaştırılarak gözaltına alınmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal