Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'dan Başbakan Paşinyan'a İstifa Çağrısı

Ermenistan'da Başbakanı Nikol Paşinyan için halk tarafından yapılan istifa çağrısı bu kez de Cumhurbaşkanı Sarkisyan'dan gelince durumlar değişti.

30.11.2020-11:30 - (Son Güncelleme: 30.11.2020-11:05) Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'dan Başbakan Paşinyan'a İstifa Çağrısı

Ermenistan'ın Azerbaycan tarafından mağlup edilmesi üzerine Başbakan Nikol Paşinyan, halkın gözünde  'müptezel' oldu.

10 Kasım'da Ermenistan, Rusya'nın arabuluculuğuyla yenilgi anlaşması imzalamış ve Azerbaycan topraklarından resmen geri çekilmeye başlamıştı.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, Rusya’da Ermeni toplumuna yönelik bir toplantıya katılarak Paşinyan'ı eleştirdi.

Hal böyle oluncu Ermeni halkı kendi ülkesinin meclisini basmış, ülkede yenilginin birinci dereceden sorumlusu olan Nikol Paşinya'a karşı şiddetli eylemler başlatıldı.

SARKİSYAN: 'GİTMEK ZORUNDADIR'

Halkın Paşinyan'a karşı güttüğü kin ve nefret devam edince Cumhurbaşkanı Sarkisyan devreye girdi.

Paşinyan'ın sorumlusu olduğu mağlubiyete ''büyük trajedi" diyen Sarkisyan, ''Böylesine büyük bir trajedinin meydana geldiği herhangi bir ülkede çözüm vardır. Buna yol açan hükümet gitmek zorundadır.'' açıklamasını yaptı.

Ermenistan’da Cumhurbaşkanı ya da Başbakan’ın ülke için önemli kararları tek başına almaması gerektiğini savunan Sarkisyan, ''Ülkemizde Anayasa hiç dengeli değil. Parlamento, hükümet ve Cumhurbaşkanlığı arasında denge olmalıdır.'' ifadelerini kullandı.

Bununla birlikte Sarkisyan, Cumhurbaşkanının şu anda olduğu gibi parlamento tarafından değil, halk oylaması ile seçilmesi gerektiğini ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal