Ermenistan Başbakanı Türkiye'den İstekte Bulundu

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Türkiye'ye önemli bir çağrı yaptı ve ‘ön koşulsuz diplomatik ilişkileri yeniden kurma’’ isteğini yineledi.

29.07.2018-20:13 - (Son Güncelleme: 29.07.2018-20:18)

Geçtiğimiz aylarda yaşanan sokak gösterileri ardından Serj Sarkisyan iktidarına son vererek Ermenistan Başbakanı olan muhalif Nikol Paşinyan, Türkiye ile ön koşulsuz olarak diplomatik ilişkiler kurmaya hazır olduklarını açıkladı.

"SINIRIN ERMENİSTAN TARAFI DAİMA AÇIK"

Katar merkezli El Cezire televizyonuna açıklamalarda bulunan Başbakan Paşinyan, "Türkiye, Ermenistan ile sınırlarını kapatan taraf. Sınırın Ermenistan tarafı daima açık. Ermenistan, Türkiye'yle ön koşulsuz olarak diplomatik ilişkiler kurmaya hazır" şeklinde konuştu.

"MÜZAKERELER İÇİN HAZIRIZ"

Azerbaycan ile Ermenistan arasında 90 yıllardan bu yana problem haline gelen Dağlık- Karabağ sorunun da çözüm istediklerini ifade eden Nikol Paşinyan, "Bu sorunu barışçı yollarla çözmek için gerçek bir arzumuz var. Müzakereler için hazırız. Ancak sindirme atmosferinde bir şey yapmayacağımız konusunda ısrar etmek istiyorum. Barış atmosferi yaratmak önemli’’ dedi.

"ALİYEV, DEĞİŞİMDEN KORKUYOR"

6 gün süren sokak gösterilerinin sonrasında Sarkisyan hükümetini deviren ve buna da 'Kadife Devrim' ismini veren Başbakan Paşinyan, Azerbaycan'da da benzer değişimlerin yaşanabileceğini iddia etti. Ermenistan Başbakanı Paşinyan, " İlham Aliyev'in Azerbaycan halkının Ermeni devriminden etkilenmesi ve benzer değişimleri Azerbaycan'da denemesinden korktuğunu düşünüyorum. Azerbaycan hükümetinin artan saldırganlığının nedeni bu durumla bağlantılı’’ ifadelerine yer verdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal