Ermenistan Başbakanı Paşinyan: Tavize Hazırız

27 Eylül sabahı Azerbaycan sınırındaki sivillere saldıran Ermenistan'ın Başbakanı Paşinyan, taviz vermeye hazır olduklarını ancak karşılığında Azerbaycan'da da taviz beklediklerini söyledi.

07.10.2020-08:21 - (Son Güncelleme: 07.10.2020-10:45) Ermenistan Başbakanı Paşinyan: Tavize Hazırız

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Karabağ meselesinde duruşunu değiştirdi.

Karabağ'daki savunmasız insanlara saldıran Ermenistan'ın Başbakanı Nikol Paşinyan, sahada güç kaybetmemek için diplomasi masasını terk etmiyor.

Paşinyan, Rusya ve İran, diğer yandan ABD ve Avrupa ülkelerinden destek isterken, Karabağ'da yenik düşen ordusunu toparlamak için yani vakit kazanmak için Azerbaycan'a anlaşma yolları sunuyor.

Tam da bu yönde Rus medyasına konuşan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Karabağ konusunda tavize hazır olduklarını, ancak Azerbaycan’ın da tavizlerde bulunması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

''İhtilafların çözümü karşılıklı tavizler temelinde gerçekleştirilmeli. Ermenistan, Azerbaycan'ın da hazır olduğu tavizlere hazır.''

ALİYEV ŞARTLARINI AÇIKLADI

Paşinyan'ın taviz istediğinden kısa zaman önce açıklama yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de, Ermenistan'a anlaşma şartlarını sunmuştu.

'KARABAĞ ERMENİSTAN'IN DEĞİL' DEMELİDİR

Aliyev bu açıklamasını şu sözlerle dile getirdi:

''30 yıldır müzakereleri umutla sürdürdük. Ermenistan bize topraklarımızdan çıkacağı takvimi sunmalı. Biz istersiz ki bu sorun barışçıl yollardan çözülsün. Ordumuzun başarılı operasyonu sırasında ateşkes isteniyor.''

Paşinyan özür dilemelidir. Ermenistan Başbakanı Paşinyan, 'Karabağ Ermenistan'ın değil' demelidir.''


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal