Ermenistan, Azerbaycan Birlikleri ile Sivillere Saldırarak 3. Ateşkesi de İhlal Etti

Geçen gün üzerinde anlaşılan ve 08:00'de yürürlüğe giren Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki geçici insani ateşkes, daha önceki 2 ateşkeste olduğu gibi Ermenistan tarafından tekrar bozuldu.

26.10.2020-09:32 - (Son Güncelleme: 26.10.2020-09:28) Ermenistan, Azerbaycan Birlikleri ile Sivillere Saldırarak 3. Ateşkesi de İhlal Etti
Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan'ın, ABD'de Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile teker teker yaptıkları müzakerelerin ardından ABD Dışişleri Bakanlığı açıklamada bulunmuştu.

Açıklamada, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Stephen Biegun'un 24 Ekim tarihinde Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile bir araya geldiğini ve görüşmede 2 tarafın da '10 Ekim'de Moskova'da varılan insani ateşkesin uygulanmasına bağlılıklarını' tekrar dile getirdikleri belirtilmişti.

ERMENİSTAN DAHA ÖNCEKİ ATEŞKESLERİ DE BOZMUŞTU

Buna bakıldığında, Azerbaycan ve Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'da, 26 Ekim tarihinde yerel saatle 08:00'da başlamak üzere insani ateşkes hususunda uzlaştığı kaydedilmişti. Azerbaycan ile Ermenistan Moskova'da gerçekleştirilen müzakerelerin ardından 10 Ekim tarihinde Dağlık Karabağ'daki cenaze il esirlerin değişimini bekleyen insani amaçlı 'ateşkes' kararı vermiş, fakat Ermenistan ordusunun, ateşkesin ardından 24 saat geçmeden Azerbaycan'ın Gence şehrine füzelerle taarruza geçmesi sonucu sivil can kayıpları olmuştu .17 Ekim tarihinde yeniden devreye girdiği belirtilen ateşkes tekrar Ermenistan tarafından bozulmuştu.

TEKRAR SİVİLLERE SALDIRDILAR

Bu sabah yerel saat ile 08:00'de uygulamaya konan 3. insani ateşkes de daha ilk anlarda Ermenistan aracılığıyla bozuldu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın Terter'deki sivillere taarruza geçtiğini, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hacıyev de Ermenistan'ın 08:04 itibariyle Terter'e top atışı yaptığını belirtti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal