Ermenistan Alev Alev! Milletvekilleri Tehdit Ediliyor

Ermenistan'da sular durulmak bilmiyor. Ülkede yaşam durma noktasına gelirken, eylemciler milletvekillerini tehdit etmeye başladı.

02.05.2018-22:34 - (Son Güncelleme: 02.05.2018-22:25) Ermenistan Alev Alev! Milletvekilleri Tehdit Ediliyor

Ermenistan'da muhalif kesimin lideri Nikol Paşinyan'ın, Başbakan seçilememesinin sonrasında yaptığı çağrı üzerine başlayan eylemler ülke çapında yayılarak sürüyor.

"SİYASİ KRİZİN ÜSTESİNDEN GELMEK İÇİN ÇÖZÜNE İHTİYACIMIZ VAR"

Erivan'da yaşamı durma aşamasına getiren eylemlerin artması üzerine Ermenistan'ın Geçici Başbakanı Karen Karapetyan yazılı duyuru yaptı.

Ülkedeki bütün siyasi kesimlere irade, kararlılık ve esneklikle müzakere masasına oturma teklifinde bulunan Karapetyan, açıklamada, "Siyasi krizin üstünden gelmek için ne kadar zor olursa olsun medeni ve pratik çözümlere ihtiyacımız olduğunun herkes farkında." dedi.

"BAŞBAKAN SADECE ANAYASAL YOLLARLA SEÇİLEBİLİR"

Karapetyan, Başbakanlık seçimiyle alakalı da "Başbakan, yalnızca mecliste anayasal yollarla seçilebilir. Teorik veya pratik başka hiçbir alternatif yoktur. Ülkemizin bu testi virlikte geçeceğinden eminim." değerlendirmesini yaptı.

PROTESTO EYLEMLERİ ARTIYOR

Bunun yanı sıra, başta Erivan olmak üzere Ermenistan çapında protesto eylemleri yükselerek devam ediyor.

Mecliste muhalefet partileri faaliyetlere katılmama kararı aldığı için Genel Kurul bir araya gelemiyor.

PROTESTOCULAR, MİLLETVEKİLLERİNİ TEHDİT EDİLİYOR

Bazı eylemcilerin telefon ve sosyal medya vasıtası ile vekilleri rahatsız etmesi ve evlerinin önünde protestolar başlatması üzerine Ermenistan Meclisi Başkanı Ara Babloyan, vekillere yönelik tehditlere son verilmesi talebinde bulundu.

ÖĞRENCİLER GÖSTERİLERE BÜYÜK DESTEK VERİYOR

Erivan'da eylemciler araçlarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda eylemlerini devam ettiriyor. Kentteki bütün caddeler trafiğe kapatıldı.

Ayrıca okullarda ve üniversitelerde derslere girmeyen pek çok öğrenci de eylemlere destek veriyor. Sabahtan beri süren protestolara şimdiye kadar güvenlik kuvvetlerinin hiçbir bir müdahalesi olmadı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal