Ermeni Askerlerin Terk Ettiği Ermeni Kadına Azerbaycan Sahip Çıktı

Azerbaycan'ın operasyonları sonrasında geri çekilen Ermenistan'ın terk ettiği 85 yaşındaki Ermeni kadın, Azerbaycan'a teşekkür etti.

28.10.2020-11:16 - (Son Güncelleme: 28.10.2020-11:02) Ermeni Askerlerin Terk Ettiği Ermeni Kadına Azerbaycan Sahip Çıktı

Ermenistan ordusunun Azerbaycan operasyonları karşısına işgal ettiği topraklardan çekilmesi üzerine çaresiz kalan 1935 doğumlu Babayan Yevgeniya ve aynı tarih doğumlu Melkumyan Misha Merlandovich, Azerbaycan tarafından kurtarıldı.

Hadrut'ta Ermeni askerlerin terk ettiği 85 yaşındaki Ermeni Pavlovna, Azerbaycan askerlerine teşekkür etti.

"AZERBAYCAN BİZİ KURTARDI"

Azerbaycan Türklerinin ve Ermenilerin Dağlık Karabağ bölgesinde barış içinde yaşayabileceklerinin altını çizen yaşı kadın, "Savaş başladığında Ermeni askerleri bizi terk etti. Neyse ki Azerbaycan askerleri bizi kurtarıp Bakü'ye getirdi" dedi.

"BİZE ÇOK İYİ BAKILIYOR"

Şu anda Bakü'de bir hastanede tedavi gördüğünü belirten kadın, "Burada çok iyi bakıyorlar bize. Her iki halkın Dağlık Karabağ'da barış içinde yaşayabileceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

"İKİ SİVİL VATANDAŞIN İADESİNE HAZIRIZ"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Azerbaycan'ın tek taraflı olarak cenazeleri Tovuz ve Gürcistan üzerinden Ermenistan'a vermeye hazır olduğunu, aynı zamanda iki yaşlı kişinin de iadesine hazır olduğunu bildirdiğini ancak Ermenistan'ın henüz buna cevap vermediğini kaydetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal