Eritilen Silahlar Parke Taşı Olarak Kullanıldı

Eski Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC)’ne teslim edildikten sonra eritilen silahlar, savaşın sona ermesini simgeleyen "Fragmentos" (Parçalar) adlı binaya parke taşı olarak döşendi.

11.12.2018-09:19 - (Son Güncelleme: 11.12.2018-09:17) Eritilen Silahlar Parke Taşı Olarak Kullanıldı

Eski Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC)’ne teslim edildikten sonra eritilen silahlar, savaşın sona ermesini simgeleyen "Fragmentos" (Parçalar) adlı binaya parke taşı olarak döşendi. Hükümet ve FARC arasındaki barış anlaşmasında bulunan ve örgütün silahlarının anıta dönüştürülmesi şartı, Kolombiyalı sanatçı Doris Salcedo'nun "anıt karşıtı bir yapı" olarak nitelediği Fragmentos ile sağlandı.

Sanatçı Salcedo, açılışta gerçekleştirdiği konuşmada eserinin, "Kolombiyalıların barbar olmadığını, cinayetlerin, intikamların yer aldığı bir tarihi devam ettirmeyecekleri ve farklılıklarını şiddete başvurmadan konuşarak çözeceklerinin" bir kanıtı olduğunu söyledi. Salcedo, FARC'la yaşanan çatışmaların yarım yüzyıldan fazla devam ettiğinin altını çizerek, Fragmentos'un da yarım yüzyıldan fazla ayakta duracağını belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal