Erdoğan Hadsizliğine Pabuç Bırakmayınca, İbadi Geri Vites Yaptı!

Irak Başbakanı, Türkiye başta olmak üzere tüm komşularla barış içinde yaşamak istediklerini söyledi.

14.10.2016-20:52 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Erdoğan Hadsizliğine Pabuç Bırakmayınca, İbadi Geri Vites Yaptı!

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, lentteki güvenlik güçleri ve Haşdi Şabi (Şii milis gücü) komutanlarıyla bir süre görüştükten sonra Kerkük Valisi Necmeddin Kerim ile bir araya geldi. İbadi, daha sonra basın toplantısı düzenledi.

DAEŞ'İN ORTADAN KALDIRILMASI

Irak ordusuna bağlı güvenlik güçlerinin Musul'u kurtarma operasyonuna çok yakın olduğunu belirten Haydar el İbadi, "Irak'ta DEAŞ'ın ortadan kaldırılmasının son sürecine girildi." dedi.

TÜRKİYE BAŞTA OLMAK ÜZERE..

DEAŞ'ın elinde tuttuğu Havice ilçesinin geri alınması için de tüm hazırlıkların yapıldığını kaydeden İbadi, ilçenin en kısa sürede kurtarılacağını aktardı. Irak olarak bölgedeki ülkelerle iyi ilişkiler kurmak istediklerini de dile getiren Başbakan İbadi, "Türkiye başta olmak üzere tüm komşu ülkelerle barış içinde yaşamak istiyoruz. Kimsenin topraklarında gözümüz yok." diye konuştu.

DEAŞ'ın yurt dışından gelip kentleri işgal ettiğini dile getiren Haydar el İbadi, "Halkımızı öldürdü. Çok tuhaf bir durum ortada, DEAŞ'ın sonuna gelindiği bir dönemde neden operasyona katılmakta ısrar ediyorlar? DEAŞ ilk ortaya çıkıp halkımızı öldürmeye başladığı zaman neden gelip yardımda bulunmadınız?" sorusunu yöneltti.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal