Endonezya'da Mevlit Kandili Kutlandı!

Endonezya’nın başkenti Cakarta’da ülkenin özgürlük simgesi olan Monas Meydanı'nda binlerce Müslüman, Mevlit Kandilini dualarla hatırladı.

09.11.2019-14:18 - (Son Güncelleme: 09.11.2019-14:08)

Endonezya’nın başkenti Cakarta’da ülkenin özgürlük simgesi olan Monas Meydanı'nda ‘’Majelis Rasulullah’’ sivil toplum kuruluşunun organize ettiği programa katılan binlerce Müslüman, Mevlit Kandilini dualarla kutladı.

Sabah namazının ardından toplanmaya başlayan kalabalık, Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrifi sebebiyle Kur'an-ı Kerim, salavatlar ve dualar okudu.

Programı organize eden Deni Hardiansyah yaptığı konuşmada, Müslüman olarak doğumundan vefatına her zaman için Hazreti Muhammed'in yaşamını örnek almanın önemini vurguladı.

Etkinliğe dahil olan 35 yaşındaki Anisah Ulfiah ise aktardığı açıklamada, ‘’Peygamberimizin kim olduğunu, ne zaman doğduğunu ve atalarının kim olduğunu Mevlit Kandili etkinlikleriyle daha iyi öğreniyoruz.’’ dedi.

Ulfiah ayrıca, böyle etkinliklerle başka bölgelerden gelen Müslümanlarla kaynaşma ve dostluk kurma fırsatı bulduklarını dile getirdi. Bu sırada Kupang, Mojokerto ve Surakarta gibi çeşitli köy ve kentlerde de Mevlit Kandili kutlandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal