Endonezya'da Köylüler ile Timsahlar Arasında Meydan Savaşı

Endonezya'da timsah çiftliğindeki bir hayvanın bir köylüyü öldürmesinin ardından halk ayaklandı. Çiftliği basan halk 292 timsahı baltalarla öldürdü.

16.07.2018-12:49 - (Son Güncelleme: 16.07.2018-12:56)

Endonezya'nın Sorong bölgesindeki Aimas köyünde yer alan timsah çiftliğindeki bir timsah etraftaki köylülerden birini öldürünce köylüler çiftliği bastı, 292 timsahı pala, çekiç ve baltalarla katletti.

OT TOPLAMAK İSTERKEN TİMSAHLARA YEM OLDU

Görevlilerin Reuters'a aktardığı bilgiye göre, katliamı tetikleyen olayda, 48 yaşındaki bir köylü hayvanlarına ot toplamak için timsah çiftliğine gitmesinin ardından, vahşi hayvanların saldırısında hayatını kaybetti.

TİMSAHLARI ÖLDÜRÜP "HAKLIYIZ" DEDİLER

Sonrasında köylüler, timsah çiftliğini bastı. Köylülerden Enoas Barmala, timsahların öldürülmesini savunurken, "Şahsen bizim yaptığımız gayet yerindeydi. Bu hayvanların köye bu derece yakın bir yerde olması yanlış" dedi.

Aimas Karakolu Başkomiseri, Emiy Fenetyruma ise olayların birden bire başladığını kaydederken, "Biz durdurmaya uğraştık fakat geldiğimizde herşey bitmişti" açıklamasını yaptı.

Yeni Gine timsahlarının beslendiği çiftliğin, timsahları koruma hedefi ile 2013 senesinde ruhsat aldığı kaydediliyor. Ruhat alınırken timsahların köylüleri rahatsız etmemesi koşulunun konduğu söyleniyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal