Endonezya'da Depremin Etkisi Hayatı Felç Etti!

Endonezya'nın Sulawesi Adası'nda meydana gelen depremden etkilenen Palu ve Donggala'da halk, içme suyu ve gıda gibi temel ihtiyaçlarını sağlayamıyor.

02.10.2018-14:14 - (Son Güncelleme: 02.10.2018-14:21) Endonezya'da Depremin Etkisi Hayatı Felç Etti!

Endonezya'nın Sulawesi Adası'nda yaşanan deprem ve tsunamiden sonra bölgedeki vatandaşlar, içme suyu ve gıda gibi temel insani ihtiyaçlarını karşılamakta oldukça sıkıntı yaşıyor.

Depremde şimdiye kadar yüzlerce insanın yaşamını yitirdiği adadaki Orta Sulawesi'nin başkenti Palu'da vatandaşlar, gelen yardımların daha rahat ulaşacağı fikri ile belediye binasının önündeki boş sahada kurdukları çadırda sıkıntılı günler geçiriyor.

İçme suyu, yemek problemiyle birlikte tuvalet ve duş gibi temizlik ihtiyaçlarını da sağlayacak yer arayan depremzedeler, bölgeye dışından gelecek yardımları bekliyor.

Belediye önünde ailesiyle çadırda kalan Ismanto Acho konuşmasında, "Deprem olduğu cuma gecesinden beri buradan ayrılmadık. İçme suyu bulamadığımız için şebeke suyu içiyoruz. Yemek yok ve yardımlar aracılığıyla gelen hazır makarnalar ile karnımızı doyurmaya çalışıyoruz." dedi.

Bölgede çadır kuran Atika isimli bir başka Palulu da şu an en temel acil ihtiyaçlarının içme suyu olduğunu ifade ederek, en kısa sürede normal hayatlarına dönmek istediklerini ifade etti.

İLETİŞİM KURULAMIYOR

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal